CLANEK

 

Technoservis Nula2 07/06

Dahův Technoservis Nula2 tentokrát přináší informace o nových remixech skladby Get on Up od DJe Rushe, minimalovém singlu labelu Shadow Fax, novém EP Leandro Gámeze a dočtete se i o splupráci DJe Tiësta s Maxi Jazzem z Faithless.

 

Cave - Bounced / Brampoff
Shadow Fax 002
www.cave.no

Revoluce minimalu s sebou v poslední době strhla i řadu zavedených technoproducentů. Nevyhla se ani vynikajícímu projektu Cave, produkujícímu velice oblíbené tribaltechno, jež oslovuje dlouhou řadu DJs, ještě delší řadu let. Kousky Bounced a Brampooff rozhodně nepatří do této škatulky a nesou jasnou nálepku "minimaltechno". Ani v nejmenším jim to však neubírá na tanečnosti a použitelnosti. Důrazná basa strhne jistojistě všechny přítomné a ty ostatní dostane dynamické "klikání" na vrchu kompozice. Nechybí ani rozsekané samply hlasů odněkud z povzdálí. Asi nejzajímavějším momentem tracku je důmyslný stop-time, kdy máte čas si na chviku vydechnout. Poté se mašinérie vrací do původních kolejí. Pokud tuhle desku zařadíte ve správnou chvilku, bude mít fantastické účinky. To už je ale jen a jen na Vás!

DJ Rush - Get on Up 2006 Remixes
T-Classics 019
www.djrush.net

Nový titul vydavatelství T-Classics je naprostou nutností pro každého zarytého schranzera! Notoricky známou klasiku "Get on Up" totiž zremixovali ti největší drsňáci, tedy Robert Natus a Sven Wittekind. V obou počinech samozřejně nechybí klíčový hlasový sampl, se kterým si oba řádně pohráli. Samozřejmě se také podstatně navýšilo BPM obou tracků. Robert Natus tu vsadil na monotóní ubíjející rytmus, z něhož se občas vynoří zmiňovaný hlas DJe Rushe. Náležitě si tento autor pohrál s efektorem, takže při hraní už můžete jen mávat rukama a nemusíte se o více starat. Ani Sven Wittekind se při tvorbě svého mixu nedokázal na moc dlouho pustit efektoru na mixážním pultu. Rovnou rytmiku občas vystřídá efektní break, aby se po nástupu rytmika opět mohla napřímit. Touto deskou nás určitě budou její fandové trápit hodně dlouho.

Tiesto featuring Maxi Jazz - Dance 4 Life
Magik Muzik 833
www.tiesto.com

Spíše dívčí idol současnosti, než umělec, přichází aktuálně s novým singlem Dance 4 Life. DJ Tiesto zde spolupracoval s projektem Maxi Jazz, který zde má svůj nepopíratelný vliv a dává kompozici mnoho pozitiv. Titul Dance 4 Life se nedá jednoznačně zařadit to koloky "trance". Použitý hlasový sampl Vám spíše připomene nejsilnější éru projektu Faithless a jejich velkých hitů, jako byla například Insomnia. Než za trance, bych tuto desku označil jako komerčnější klubovou hudbu, která má dnes šance i v běžných rádiích, které prostě chtějí jít s dobou. Naprosto dobře si ale dokážu představit, co by deska Dance 4 Life mohla způsobit v natřískaném klubu někdy po půlnoci. Pokud tedy máte rádi neřízenou klubovou atmosféru a publikum s rukama nad hlavou, máte velice jednoduchou volbu. Nový Tiesto je pro Vás zárukou kýženého efektu na dlouhou dobu.

Leandro Gámez - Rara Avis EP
Bullitt 006
www.leandrogamez.com

Pokud už nějakou dobu pátráte po zajímavé a neotřelé taneční desce, mám pro Vás dobrý tip! Leandro Gámez nedávno vyrukoval s epčkem Rara Avis, na kterém najdete hned tři povedené kousky. Deska stylově balancuje na pomezí německého elektro-soundu s britským tribalovým pojetím. Všechny tři záležitosti stojí na zasněných melodických plochách a klubovém rytmu. Nechybí ani další podstatné efekty dotvářející celkově zajímavý ráz desky. Ta nadchne spíše fanoušky současného fenomenu elektro-house, než otřelé technohlavy. Titulem Rara Avis ale neurazíte ani náročnějšího clubera, pokud ho zařadíte ve správnou chvili. Zajímavá klubová věc!

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016