CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát upozorňuje hlavně na novou desku projektu Archae & Grovskopa, které udělil hned 90%, dále pak na singl zkušeného projektu Phase, nadějného holandského nováčka Radial a originální projekt Exium.

 

Archae & Grovskopa
Emergent Properties (Emergence PR) 
       

Švédové Archae a Grovskopa po dlouhém čase opět excelují na mezinárodním poli vynikajícím releasem na vlastním labelu Emergence Records. A o co se tedy přesně jedná? Především o temné a víc než průměrné techno. Fandové asi okamžitě poznají autorský nezaměnitelný rukopis a ostatní mají šanci jednotku Emergence poznat v té nejlepší formě. Energické, rytmické pasáže střídají perfektně provedené stop-timey a elegantně vyšperkované samply. Pekelné zvuky prostupují snad všechny obsažené tracky a zachovávají jedinečnou atmosféru. Rytmus zbytečně nespěchá vpřed, spíše se příjemně povaluje v prostorách klubu a celý ho vyplňuje. Každý z tracků má jedinečné pojetí a origo ústřední motiv, což desce dodává na kvalitě. Pokud jste alespoň trošičku nakaženi virem darktechna a sledujete dění okolo takových, jako jsou Archae a Grovskopa, budete touto deskou nadšeni. Vážně - po dlouhé době světlo světa spatřila kvalitní a pestrá technodeska, která se bude hrát hodně dlouho! 

www.emergence-records.com 
daho 90%   


Phase
Mass (Token 003)      

Mladičký belgický label Token dává prostor jak nadějným tak i zavedeným umělcům z celého světa. Třetí na řadě je britský projekt Phase, který jistě budete znát díky počinům na Cosmic rec. nebo v posledních letech Inceptive records. Label Token přináší tři jeho aktuální tracky, při jejichž identifikaci se opravdu nespletete. Tradičně se jedná o lehký a perkusivní tribal ala Purpose Maker Jeff Millse. Perfektní taneční materiál, jež najde uplatnění nejen u řady skalních fandů tohoto projektu. Monotóní smyčky, na jejichž pozadí se odehrává poutavý děj a funkční efekty - všechny tři tracky mají vlastní nápad a atmosféru. Otázkou však zůstává, kolik příznivců inteligentního techna se v posledních letech udrželo mezi živými, kdo nepropadnul všudypřítomné komerci a jestli ještě vůbec existuje širší publikum, které by se na tomhle druhu hudby dokázalo nevázaně pobavit. Asi nebudu sám, kdo si takové otázky pokládá, ale každopádně musím konstatovat, že vydavatelství Token je super ! 

www.tokenrecords.com 
daho 85%   


Radial
Hair Of The Dog  (Audio Assault 026)

      
Holanský projekt Radial je čerstvým nováčkem na technoscéně, avšak vede si jako ostřílený profík. Ať už mluvíme o jeho remixech pro slovenské kolegy DJe Bosse, Loktibradu nebo o jeho vlastních produktech. Jeden takový mu právě vyšel u holanského labelu Audio Assault Records. Track "Moeilijk" je propracované klubové techno se vším všudy. Rytmické nástupy, temná pozadí a ostré hi-haty. O remix se postaral Bas Moody a dodal také povedenou klubovou kompozici. Druhý kousek "Re- cover" je ještě hlubší záležitostí a libůstkou pro otřelé technohlavy. Zde remixoval brit Paul Mac a  jeho výtvor bude pro mnohé vrchol celé desky. Hypnotický ústřední motiv Vám zamotá hlavu, až do možného maxima. Proberete se až sundámím přenosky z tohoto parádního vynylu. Pokud tedy chcete zkoušet něco nového, rozhodně Vám doporučuji pozorně sledovat aktivity projektu Radial! 

www.audioassault.com 
daho 80%   

Exium
Andromeda (Nheoma 004)
      

Vedle Reeka vyvrhla poslední generace technoproducentů také nadějný projekt Exium. Ten si jde svou vlastní cestou a oproti svým kolegům doslova čiší originalitou. Používá neotřelé samply a také zcela nové postupy. Poslední deska od Exium je oproti předešlým o poznání přístupnější. Zůstaly tu hrubé industriální samply a strojová rytmika, avšak kompozice jsou vyšperkovány melodickými prvky, ploškami a občas chyrlavýmy elektro-motivy. Výsledkem jsou pestré taneční tracky, které nesednou jen fanouškům darktechna, ale i širší DJské komunitě. Na B-straně remixoval Fanon Flowers z USA a dodal spíše minimalističtější track. Originály jsou však stále hutnými technomonstry obohacenými o taneční feeling a jistou nadčasovost. Deska má vynikající klubovou atmosféru a perfektně vynikne spíše v menších klubech, kam snad ještě někdo přijde za hudbou a ne jen předvézt svoje nové hadry. 

www.exium-music.com 
daho 80%  

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.     

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016