CLANEK

 

Debutovou desku u Quazi Delict vydává Real Transported Man

RTM je Nikolou Teslou inspirovaný pseudonym, pod kterým debutuje výjimečně talentovaný producent Richard Tauchmann. CD nazvané "Time 2 Share" je vítanou pozvánkou do (u nás zatím nepříliš probádané) oblasti dubstepu a deep minimal drum´n´bassu. Současnou klubovou elektroniku obohacuje několik přizvaných hostů, (např. Linda Hammelová, Lenka Dusilová) zásluhu na absolutně dotažené kvalitě nahrávky má zvukový mistr Matouš Godík.

 

Novým mužem pod střechou Quazi Delict je Real Transported Man aka Richard Tauchmann, jehož debutové album "Time 2 Share" míří do oblasti dubstepu a deep/minimal drum´n´bassu. Šéf agilního vydavatelství Elemental Music se poprvé dostal do povědomí na přelomu milénia jako polovina tech-house dvojice Over 3. Tato kapitola je však již delší dobu uzavřena a v posledních třech letech Richard rozplétá složitější rytmické struktury.

Chceme-li se dozvědět něco o obsahu albového debutu a přizvaných hostech, dejme slovo autorovi: "Na albu je 12 skladeb. Vybíral jsem z 20 potenciálních tracků ty, které se zdály zajímavé, odlišné a výrazné. Práce na albu mi zabrala téměř rok. Chcete-li, představuje autobiografii, zachycující mé období tvorby za poslední dva tři roky. Těší mě, že pozvání ke spolupráci přijalo několik výjimečných osobností. Například Linda Hammelová propůjčila svůj kouzelný hlas skladbě Shake, velmi si cením spolupráce s Lenkou Dusilovou v Omen. A nemůžu pominout ani mladou zpěvačku Veronique, která se objevuje ve skladbě Empathy. Důležitou personou je i Jock The Lock, který se podílel na skladbě Beyond The Horizon, která je pro mě jednou z nejsilnějších věcí na albu." Není divu – sonický balzám, tekoucí v poklidném autonomic duchu, se v polovině skladby nečekaně dynamicky zlomí a spojení zkratek RTM vs. JTL zde slyšitelně násobí skrytý potenciál.

Real Transported Man
Roli koproducenta v tvorbě RTM dlouhodobě hraje guru tuzemského alternativního éteru Josef Sedloň, se kterým Richard příležitostně tvoří vedlejší projekt Uncless. Provedení obalu se zhostil Jan Gregar a dotažení zvukového designu skladeb je zásluhou Matouše Godíka, který celé album také masteroval. Snažíme-li se zorientovat na poli českého dubstepu a D´n´B, narazíme bezpochyby na celou plejádu výrazných talentů, avšak jen málokterý z nich došel v cizelování zvuku tak daleko jako Real Transported Man a asi bychom jen s obtížemi našli více autorů, jejichž produkce zní svůdně v klubu na silném PA sytsému i při domácím poslechu. Nakonec živé provedení si již brzy užijeme na sérii koncertů, které RTM chystá v sestavě, která zahrnuje již zmíněné kompaněros z desky (Lindee, Lenka Dusilová, Jock The Lock) a rozroste se ještě o virtuozního bubeníka Toma Heriana aka Drama Jacqua, flétnistu Radima a MC Vaanta (Alef Zero).

Pilotní singl Shake, který vokálem ozdobila Lindee, prodělal remixovou kůru od pražského dubstep rabiáta Meraka a slovensko-belgického tandemu Blue Motion. Druhá ochutnávka z alba – D´n´B kus s názvem Omen (feat. Lenka Dusilová), už také letí éterem díky pražskému Radiu 1. A ještě se asi sluší prozradit, kde se vzal náš teleportovaný muž a s kým chce sdílet čas: "Titul desky vykrystalizoval úplně přirozeně. Téma sdílení mi přijde v poslední době velmi aktuální. Hudba je o pocitech, sdílení, předávání. Time 2 Share skvěle vystihuje pointu alba. A Real Transported Man? Inspiroval mě Nolanův film The Prestige, který přibližuje životní příběh dvou magiků z počátku minulého století. Jejich osudy a umění se střetávají zejména na jevišti. Pro tyto účely pro ně Nikola Tesla zkonstruuje skutečný stroj na přemístění v časoprostoru. Představení dostane název Real Transported Man. Nikola Tesla je pro mě vůbec jeden z největších géniů v dějinách lidstva. Setkáváme se s ním všichni prakticky denně - vždyť stačí zapojit jakýkoliv elektrický spotřebič do zásuvky..." To je pravda, zapojte ho i v tomto případě.

Album vydatně podporuje pražské Radio 1 a na prahu zimy očekávejme i první živá vystoupení. Křest proběhne 21. listopadu v Roxy. CD vychází na značce Quazi Delict, (např. Floex, Kubatko, Alvik nebo Bratři Orffové) oslavující letos dekádu existence.

Připravované album má následující náležitosti:

Artist: Real Transported Man

Album: Time 2 Share

01. Air
02. Alchemonica
03. Time 2 Share
04. Shake feat. Lindee
05. Beyond the Horizon (with Jock the Lock)
06. Omen feat. Lenka Dusilova
07. K7
08. Rebels
09. Motivek
10. In Monaco (with Thomas Bare)
11. Tournament
12. Empathy feat. Veronique (with Jock the Lock)

Kat.cislo: QDR012

Vydavatel: Quazi Delict Records

Release date: 17. říjen 2011

Křest: 21. listopad 2011, klub ROXY Praha

http://www.quazidelict.cz

http://www.youtube.com/quazidelictrecords

http://www.facebook.com/quazi.delict

http:// soundcloud.com/quazidelict

http://www.elemental-music.net

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016