CLANEK

 

Evropský drogový průzkum míří do finále – zbývá ještě týden

Kde kupují drogy Češi a kde Holanďani? Kolik tun kokainu se spotřebuje v Čechách a kolik v Británii? Na tyto otázky dosud odpovědělo po internetu více než 500 Čechů. Ještě týden mají na to, aby jej vyplnili na následující stránce.

 

V České republice byl na konci února spuštěn tzv. evropský drogový průzkum, který se zaměřuje na dosud nezodpovězené otázky protidrogové politiky, které se týkají množství skutečně spotřebovaných drog a způsobu jejich opatřování. Zúčastnit se jej může každý, kdo v posledním roce užil nějakou nelegální drogu.

Výzkum realizuje na zakázku Evropské komise holandský Trimbos Institut, kromě České republiky se na něm podílí Velká Británie, Portugalsko, Bulharsko, Nizozemí, Švédsko a Itálie. Cílem výzkumu je vytvořit podklad pro budoucí drogové politiky v Evropě a srovnat situaci v jednotlivých zemích EU. Připojte se k němu na poslední chvíli a přispějte tak ke srovnání účinnosti drogových politik napříč Evropou.

Průzkum bude uzavřen v pátek 13. dubna.

Ing. Mgr. Vendula Běláčková

Klinika Adiktologie, 1. LF UK v Praze a VFN v Praze

Studii s názvem „Further analysis of the EU illicit drugs market and responses to it – responding to future challenges“ je realizována na zakázku Evropské komise, DIRECTORATE-GENERAL HOME AFFAIRS: OJEU S209 - 318374-2010.

Realizaci studie zajišťuje holandský Trimbos Instituut

Sběr dat pro Českou republiku zajišťuje Klinika adiktologie 1. LF UK v Praze, v případě dotazů prosím kontaktujte Ing. Mgr. Vendulu Běláčkovou (belackova@adiktologie.cz).

Průzkum je připraven na www.surveymonkey.com/s/eudrugmarket_cz

Odkaz najdete také na www.facebook.com/drogy2012

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016