CLANEK

 

Phuture Tech 2: Alan Live, Drunk Panda, Sm Noize

V tomto pokračovaní rubriky Phuture Tech si predstavíme releasi troch labelov – holandský Flatlife Wired, anglický label Login a taliansky Shout. Hudbu z každého jedného EP si na záver môžete vypočuť v krátkom mixovanom sete...

 

Rkitecture

Flatlife Wired je holandský label, ktorý vydáva svoj siedmi releas Rkitecture EP producenta Alana Livea. Jedná sa o progresívne deep techno s ambientnou atmosférou. Obsahuje dve autorské skladby a jeden remake od projektu Audiowire. Originál skladby Rkitecture má minútové intro, po ktorom nabehne techno beat okorenený trance syntetizátormi. Osobne mi však štýlovo vyhovuje jeho remix od Audiowire, ktorý má charakteristickejší techno sound a od začiatku pekne šľape. Posledný track je opäť originál od Alana a nesie názov Explore Overseas. Je to skvelá vec okorenená pianom a vokálom. Celkovo je release skvele kompozične a zvukovo prepracovaný, jednoznačne vhodný na každý progresívny parket. Release príde do predaja 7. septembra.

Drunk Panda

Čoskoro bude v obchodoch s tanečnou hudbou aj release anglického labelu Login, založeného dvomi kamarátmi s umeleckými menami Repton a Quagas. Rovnako ako predošlé releasi, tak aj ten budúci s názvom Minus Feelings EP sa nesie v rytme minimalistického techna s temnou atmosférou. Nachádza sa na ňom spolu päť skladieb, z toho dve originálne a tri remixi. Originálne verzie skomponoval Drunk Panda a prvú vec s rovnakým názvom ako release začal klasickým minimalistickým rytmom s opakujúcim sa krátkym vokálom. Osobne mi viac sedia remixi a to verzia Minus Zwei, ktorá valcuje svojim techno kopákom a industriálnou atmosférou.  Taktiež sa mi páči verzia producenta s názvom Fr33k, v ktorej je pekná, temná, reverbom dotváraná atmosféra popri pulzujúcom party rytme. Ďalší klasický minimal je skladba Near Century a jej remix Slick – B, taktiež skvelá vec na dobrú party.

SM Noize

Na záver som si nechal release svojho obľúbeného talianskeho labelu Shout. Jeho doménou je kvalitné temné techno a to dokáže čoskoro aj ďalší release producenta SM Noize z Bosny a Hercegoviny. Názov Dark Units EP presne vystihuje hudbu, ktorú tu nájdeme. Tri originálne verzie skladieb Ceres, Hebe a Rose Line potešia ucho každého priaznivca techna. Rovnako v kľude nenechajú ani remixi od pánov Forest People, David Christoph a Hystericmaniak. Každá jedna vec z tohoto EP sa hodí na rozpálený parket a na pultoch sa objaví 7. septembra 2012.

Na záver pripájam sľubený mix...

Tracklist:

1) Drunk Panda - Minus Feelings (Fr33k Remix)
2) Drunk Panda - Near Century (Slick - B Remix)
3) Drunk Panda - Minus Feelings (Minus Zwei Remix)
4) Alan Live - Rkitecture (Audiowire Andreina Extended Mix)
5) Sm Noize - Hebe (Davidchristoph Remix)
6) Sm Noize - Ceres (Forest People Remix)
7) Sm Noize - Rose Line (Original Mix)

datamatrix

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016