REPORT

 

Report z Wild Generation Tour v SaSaZu od Calderona

Po americkém turné, které probíhalo během února a návštěvě 25ti měst za 25 dní... Konečně zavítala tahle divoká párty vůbec poprvé na evropský kontinent a rovnou do pražského klubu SaSaZu, kde jsme mohli 8. března trošku upustit uzdu společně s talentovaným kvartetem DJs a zažít noc plnou dobrodružství!

 

Po rychlé prohlídce u vstupu jsem se do klubu dostal kolem půl jedenácté večer, odložil si bundu v šatnách u milých slečen a zamířil rovnou na parket užít si tuto jedinečnou akci. Vzhledem k tomu, že párty samotná začínala před desátou hodinou, byl klub na můj vkus liduprázdný. Co ale člověk určitě nepřehlédnul při pohledu na parket, bylo býčí rodeo, kde se každý mohl vyřádit do sytosti a zároveň vyhrát lístky na nadcházející akce od United Music. Tou dobou již hlavní pódium ovládalo duo Angry Beats. Tvrdší progresivní house s electro prvky je přesně to, čím se tihle borci prezentovali. Kluci na sobě pilně pracují a mají za sebou hraní v klubech jako Mecca, Roxy, Touster, Pantheon či PH+, takže v budoucnu o nich určitě ještě dost uslyšíme. Označení "support DJs" nebylo rozhodně na místě, protože pánové se stali plnohodnotnou součástí večera. V jejich setu jsme mohli slyšet tracky: "Tuna Melt" v originále od Tommy Trash & A-Trak či partypeople oblíbenou "WHO" od Tujamo a já si tak naplno užíval tvrdší mix už na začátku párty...

Wild Generation Tour

Jejich čas uběhl jako nic a už byli střídáni za newyorského debutanta dBERRIE. Přes oceán k nám přiletěl na premiéru rezident klubu Pacha v New Yorku, který hned na úvod svého setu pustil famózní "Zenith" z vlastní produkce, což nasvědčovalo na navázání výborné atmosféry. Ovšem tak v polovině setu zvolnil tempo a hrál pohodový house, který spíše uspával než naplňoval partypeople energií. David si nemohl odpustit svůj remix s Danny Avilou – "Breaking Your Fall" a zazněl i hit "Hell Bells" od Albina Myerse.

Wild Generation Tour
Blížila se jedna hodina ráno a krásné dívky nastoupily na stage jako na přehlídkové molo, aby s písmeny v rukou oznámily hvězdu večera, kterou byl hlavní tahák Deniz Koyu. Výbuch konfet a nástup s klasikou "Bong"! V tu chvíli byl taneční parket již poměrně slušně zaplněn a panovala zde ta správná atmosféra. Deniz za to vzal hned od začátku a hrál to, co si dav žádal. V jeho setu jsme mohli slyšet pecky "Cannobal", "Code", "Tung" či "Follow You". Na BPM se opět zrychlilo, což přidalo na euforii a hlavně teplotě v kotli. A právě v tyto okamžiky přišel vhod studený vzduch, který foukaly z pistole hostesky. Zaslechli jsme i novinku "Rage", pod niž se svorně podepsali právě Deniz v kooperaci s Dirty South. Na uvolnění zahrál třeba vokál "Clarity" od Zedd. V průběhu hrání se v pozadí objevil Kirill, který je dle mnohých nejlepší fotograf nočního života v Americe. Snažil se vyfotit ty nejbláznivější kousky během párty a já věřím, že momentky zachycené u pódia, kdy se rozlévalo šampaňské či vodka, budou skvělé pro doplnění domácího alba.

Wild Generation Tour

Čas letěl jako voda a za mixážní pult se postavil temperamentní španělský mladíček Danny Avila, který si tento večer odbyl také premiéru v České republice. Jeho set byl plný energie a elektro soundu, dokázal udržet nastavenou laťku a hrát bez zbytečné hudební vaty, která by ubírala na tempu. Z jeho tracklistu můžu vyzdvihnout: "Wakanda" a "Epic" od dvojky Dimitri Vegas & Like Mike. Ovšem čím si mě získal, to byl remix od Kastenholt – "One Two Fuck You".

Wild Generation Tour

Mikael Weermets, DJ a producent v jedné osobě, ukázal, v čem je kouzlo live mixování. Předváděl technický um jako nikdo jiný a masíroval nás jedním mash-upem za druhým! Jmenujme "Rapture Cannonball" anebo "Internet Friends" a svůj set zakončil "Who Is Ready To Jump" od Chuckieho. Na poslední hodinu dostali prostor opět dva pánové, se kterými jsme měli čest na začátku akce – Angry Beats. Úspěšně navázali na hudební vlnu pomocí pecky "Claymore". Nechtěli zůstat pozadu za svým předchůdcem a zahráli povedené vlastní mash-upy: "Here We Breaking Fall" od Firebeatz vs. Danny Avila a "Feed The Dadagrid" v podání BassJackers & Dyro vs. Dada Life. Bohužel nemilé překvapení nastalo po necelé půl hodině hrání, kdy byl nečekaně jejich set ukončen bez udání důvodů. To se zbytku přítomných vůbec nelíbilo a hlasitě to dali najevo. Neviděl jsem důvod končit akci o půlhodinku dřív, ale stalo se...

Wild Generation Tour

Na závěr bych chtěl poděkovat pořádající agentuře United Music za bezproblémový chod celé akce a jsem rád, že právě ČR mohla být součástí téhle crazy tour. Rodeo a celkové performance skvěle dokreslovaly obraz této akce.

calderon

foto: borisek

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016