CLANEK

 

Co posloucháš, když... (5. díl)

Co je nejlepší poslouchat při cestování autem, co při uklízení bytu a na co se nejlíp zapaří? Na tohle se ptáme dalších třech osobností z hudebniho světa. Doufáme, že se kromě odlehčeného čtení také třeba inspirujete...

 

Nika77

NIKA77 (DJ, tvůrce kabelek, externí redaktorka Techno.cz)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Nejčastějc Radio 1. Na delších cestách pak podle nálady, většinou ale rytmický věci, aby cesta odsejpala. Častokrát mám za volantem chuť i na nějaký nářez typu Front Line Assembly nebo Chrysalide.

...pracuješ?

Veškerá moje práce nějak souvisí s hudbou. Když hraju, tak poslouchám samo sebou sebe. Když navrhuju kabelky, tak většinou něco hodně pestrýho a spíš veselýho. Hodně mi k týhle činnosti sedí liquid dubstep. No a když píšu třeba nějakou recenzi, tak jedno album dokola třeba desetkrát, abych ho co nejvíc naposlouchala.

...se věnuješ běžným domacím pracem jako uklízení, vaření atd.?

To poslouchám většinou online radia, teď v posledním čase je to Radio di.fm. Konkrétně mám oblíbené kanály liquid dubstep a psychill. Občas mám ale chuť i na šlapavý tech-house.

...jíš v restauraci?

Bohužel většinou ta katastrofální rádia, co tam hrajou. Restaurace s dobrou muzikou je u nás dost výjimka...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Jak kdy, mám široký spektrum od autonomic drum´n´bassu až po tvrdý techno nebo psytrance. Primárně mi ale ke kalbě patří spíš taneční muzika.

…si užíváš sex?

Ňákou vyhrocenou romantiku. To aby se vykompenzoval ten hardcore. :)


Merak

MERAK (DJ, hudební producent, radio23.cz)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Na kratší vzdálenosti hlavně radio. Pokud se vydávám na delší cestu, poslouchám, čistě pro inspiraci, DJ sety a podcasty - např. z Rinse FM, Four40 BBC 1Xtra, Sub FM - BunZer0, FutureGarage.net, Soma.fm, Volnej Průběh na radio23.cz atd. Dost si taky ujíždím na audiobooks.

...pracuješ?

Tenhle čas využívám hlavně pro poslech nový muziky pro svoje sety. Je toho hodně od dubstepu přes downtempo až po klasiku.

...se věnuješ běžným domacím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Hudbou jsem obklopenej defakto neustále, ať už pracovně ve studiu, při přípravě setů nebo na párty, takže jsem rád, když si můžu doma dopřát chvíli ticha.

...jíš v restauraci?

No tak v tomhle případě rozhodně ticho, jelikož v českých restauracích je to s muzikou totální trapnost. Takový Radio Hey okouřený na max mi dokáže zaručeně zkazit chuť...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

No... Tam poslouchám většinou sám sebe, když hraju.

…si užíváš sex?

Přítelkyni.

Myclick

MYCLICK AKA DJ FACE (DJ, šéfredaktor Techno.cz, moderátor Radia 1)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Rád se nechávám vozit tou nejhezčí "taxikářkou" na světě a spolehlivě na nás oba už dlouho fungují tyhle dvě, k nimž letos přibylo ještě výtečné remixové album Toscy. To pak jen čas od času křiknu: "ruce na volant!"





...pracuješ?

Mám obrovskou "výhodu", že všechny moje práce obnáší průměrně tak 15 hodin denně na netu, takže pak je to bedlivé sledování novinek na Junu, YouTube, SoundCloudu a probírání se hromadou promo tracků. Třeba tohle byla pro mě ta NEJ pecka v srpnu.

...se věnuješ běžným domacím pracem jako uklízení, vaření, atd.?

Kromě zvuku vysavače viz odpověď výše, tam žádná změna není. Snad jen v neděli muziku vypínám, a k vaření si pouštíme Otázky Václava Moravce, abychom byli aspoň trošku v obraze. :)

...jíš v restauraci?

Svůj set, který jsem umíchal při jednom z pravidelných hraní k večeřím v nejlepší thajské restauraci NOI na Újezdě, ale ten hrají k mé velké (ne)radosti jen ve spřáteleném JET SETu na Andělu. Jinak je to u nás bohužel neskutečná přehlídka nevkusu obsluhy, která by se měla věnovat spíše roznášení jídel, protože já opravdu nechci mít vředy...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Nějakého deep house / nu disco dýdžeje. Třeba Lumča teď vážně zabodoval s tímhle:

Dj Lumiere - Jachta mix by dj Lumiere

…si užíváš sex?

Tady je to jasné. Už dlouho tahle věc, jen s tím názvem se pořád ne a ne ztotožnit. :)

A po koncertu Sade ještě tahle, i když u té mám spíš blízko k slzám, než k činům a výkonům. :)




Ptala se Nika77 v září 2013.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016