CLANEK

 

HW-News: Denon DJ láká na nový line-up

Prestižní výrobce hardware Denon DJ by nás rád přesvědčil, abychom před Vánoci ještě neotvírali peněženky a raději počkali až na nový rok...

 

Akvizice koncernem inMusic v roce 2014 vlila značce Denon DJ čerstvou krev do žil a dodala jí tolik potřebné zázemí pro další inovace. Důkazem toho je velice úspěšný produkt Denon MCX-8000, který se krátce po uvedení stal vlajkovým kontrolorem pro Serato DJ.

S rostoucím úspěchem roste i sebevědomí manažerů v inMusic, kteří by si rádi ukousli ze segmentu hi-end hardware, ve kterém se roztahuje Pioneer, a nechce nikoho pustit k sobě do party. Útok na pomyslný Olymp, jak naznačuje právě uvolněný teaser, začne příští rok.

 

Pod heslem #ChangeYourRider se nás Denon DJ snaží přesvědčit, že nadvláda Pioneeru v DJ budkách končí a od příštího roku bude hardware od jejich firmy běžnou položkou v seznamu požadavků (tzv. rider) profesionálních DJů. A má k tomu pádný důvod.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, jeho poslední all-in-one konzole patří mezi to nejlepší, co lze na trhu pořídit. Mimo plnou podporu aktuální verze Serato DJ se všemi "featurami" nabízí také svůj interní software Engine, který v případě, že si doma zapomenete laptop, umožňuje hrát na konzoli jen z flash disku.

Denon má také silnou pozici na poli media-playerů díky řadě SC-2900, která je přímým konkurentem Pioneer CDJ-2000. Mimo to už začínají prosakovat na povrch informace o připravovaném gramofonu VL-12, který na rozdíl od ostatních značek dostane originální design a nebude jen přebarvený tzv. super OEM z Číny. Můj odhad tedy je, že příští rok dojde konečně k oficiálnímu uvedení VL-12 na trh a k tomu ještě k aktualizaci řady SC o nový typ, kompatibilní se softwarem Engine.

Denon

Zdá se, že po dvou letech sňatku s inMusic se Denon konečně nachází v pozici, ze které může provést frontální útok na čelo peletonu a také na naše peněženky.


rudy

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016