REPORT

 

Report z akce Pete Tong @ Roxy od čéši

Sobotní noc byla opravdu zase po nějaké té chvilce absolutně famózní! Je až neuvěřitelné, co dokázali první dva hrající DJs, jejichž součet věku byl téměř 110 let. Chápete to? Já si ani nedovedu zatím představit, kde budu za 10, 20, nebo 30 let a tito pánové tam stáli, hráli a vypadali absolutně nepřekonatelně! Říkám to pořád - hudba, láska a rytmus prodlužují život a naplňují duši tím nejkrásnějším pocitem blaha...

 

Dorazil jsem do klubu, který už praskal ve švech v momentě, kdy Josef Sedloň diktoval nádherné tóny do plného parketu. Tento legendární DJ, moderátor a člověk, který má tolik společného s hlavní hvězdou, opravdu překypoval energií, tančil, bavil se a hrál a to opravdu fantasticky! Ano, skvělá volba předskokana pro velkého Pete Tonga... Pepa Sedloň moc dobře věděl, jakou muziku vybrat a co hrát, a nastavil laťku přesně tak akorát, aby ji jeho soukmenovník dokázal přeskočit, ale ne zase o tolik...

Pete Tong @ Roxy

Stejně je to krásné, jak minulý víkend tančil Josef Sedloň dole v davu, nechával se unášet tóny a bavil se, a dnes nám diktoval zpoza pultu, abychom se nezastavili a jen se smáli a bavili se především my. Hudba si prostě nevybírá, kde jste. Nahoře, nebo dole - bavit vás to musí vždy a všude, jinak to nemá smysl. :)

Pete Tong @ Roxy

Pete Tong přišel lehce rozvrkočený, nebo rozespalý, a nevypadal úplně nadšeně... Nezamával do vítajícího davu, příliš se nesmál a já se bál, že není úplně dobře naladěn. Po prvních pár tónech však moje obavy vzaly za své, a i když se jen čistě soustředil na muziku a se stále nasazenými sluchátky vnímal pouze svoje tracky, ukázal nám přesně, s jakou legendou máme tu čest. Hrál skvěle, opravdu ano! Výběr hudby měl hlavu a patu, složení celého setu se vyvíjelo jako exluzivní hudební kompilace a všichni tančili a bavili se na maximum. Normálně jsem si chvílemi připadal jak v nějakém filmu, nebo jak před lety, kdy vás dav držel v tom euforickém transu.

Pete Tong @ Roxy

Já jsem z toho byl opravdu unešený... Prostě pan DJ a v šedesáti dává tohle?! Téměř třicet let usedá v rádiu a jeho Essential Mixy na BBC Radio 1 mě už tolikrát vtáhly do hudebního nebe! On ukazoval, co stojí za to, pouštěl hudbu, kterou chtěl, aby lidé slyšeli. Jeho prostřednictvím se do světa linuly tóny od těch nejpovolanějších a postupem času pak mnohem známějších.

Pete Tong @ Roxy

Poslední hrající SNMB, kterého mnozí znají díky povedeným afterparties, měl těžký úkol. Chytit za pačesy ty zbývající, co ještě nechtěli odejít. A povedlo se! Tím, že má zkušenosti a ví, že ráno je potřeba především bavit a udržet lidi, sázel tam opravdu povedené věci - například od Borise Brejchy či ultra povedený track "Interstellar", který má tak grandiozní vibrace. Tohle ano, to se na závěr povedlo a takto ráno to bylo opravdu příjemné. Děkuji moc Roxy za to, co na hudebním poli dělá, a že jej nenechává ležet ladem!

čéša

foto: Jan Pulkrabek

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016