CLANEK

 

Aid Kid se vrací s novou deskou

Domácí elektronický producent na svém již třetím albu představuje různorodou kolekci klubových i poslechových tracků z posledních několika let. První singl doprovází klip natočený při bourání vlastní výstavy v galerii Nevan Contempo.

 

"Už to muselo ven," říká ke své dlouhohrající novince s příznačným názvem "Collection" jeden z nejpoptávanějších lokálních producentů Aid Kid, vlastním jménem Ondřej Mikula. "Jde o kolekci tracků, co jsem dělal za posledních pár let, když jsem měl na sebe trochu času," dodává k otázce po původu nové desky.




Talentovaného tvůrce totiž poslední dobou zaměstnávala především spolupráce na releasech ostatních domácích hudebníků (naposled se podílel na debutové desce Olivera Torra), hraní s kapelou Zvíře jménem Podzim i řada dalších, konceptuálně laděných projektů. V rámci jednoho z nich - společné výstavě s vizuální umělkyní Johanou Střížkovou pod názvem Šeptej - vznikl i klip k pilotnímu singlu desky, tracku "Four Track Recorder", který Johana režírovala.

Aid Kid

Název tracku, který se poprvé objevil ve znělce festivalu Mezipatra 2020, pochází z textu skladby Kanye Westa, jejíž kousek sampluje - kromě něj se v tracku objeví i sotva postřehnutelné úryvky skladeb Radiohead, Gigi D'Agostina a Baby D. Valivý vibe a hutné perkusivní proporce tracku připomenou aktuální klubový sound Jamieho XX, stejně jako dřívější analogové rytmy Jamese Holdena. Masivní nájezd skladby v druhé půli ale nenechá nikoho na pochybách o zvučném návratu jednoho z nejvýraznějších domácích klubových tvůrců poslední dekády.

Aid Kid

Album vychází na novém labelu Addict Sound, který servíruje pěkně vostrej zvuk, a za kterým stojí DJ NobodyListen. Pod hlavičkou labelu se zatím objevily releasy od domácích rapových objevů, jako je Rohony a yeezuz2020 i od slovenského beatmakera Jimmyho Pé.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016