PARTYINFO

 

GET TRAINED 2

Datum konání:
31.12.2003 - středa
Místo konání:
Praha - vlakový speciál
DJs:
Nika 77 (Techno.cz), Chris Sadler (chrissadler.com), Josef Sedloň (Roxy), Lumiere (Radost FX), Babe LN (Roxy), Chris Chemist (B52), Kaplick (Roxy), Walden (B52)
Popis:
půlnoční oslava na cestě, artistic show, ohňostroj, videoprojekce ve vlaku
sound & lights by Technical Design
vstup 1000/1400 CZK
trasa: Praha Smíchov - Benešov - Heřmaničky - (Praha Smíchov) - Beroun - Kladno - Praha Smícho
21:00 - (2:00) - 6:00
 
 
Vstupenky k dispozici na nádraží před odjezdem Soutěž o volné vstupy a další ceny
S Honzou Komárkem o ponorce pod Čechovým mostem

Rok se rychle blíží ke svému konci a mnozí z vás tak určitě ocení i možnost vypravit se na speciální silvestrovský vláček. Protože mi tahle forma zábavy přijde dostatečně inteligentní a ujetá zároveň, zaběhl jsem krátce před tím na krátký pokec s týpkem, který za organizací podobných projektů stojí. Rozhovor s Honzou Komárkem z B52 vám tak nyní nabízíme k přečtení.

 

Honza Komárek v košíkuViděl jsi zlaté prase?

Jo. V zrcadle. Každou sobotu ráno (čti odpoledne).

To jde. :) Tak tedy, zbývá jen několik dnů do druhého pokračování silvestrovské jízdy kompletně ozvučeným a dekorovaným vlakem. Klubeři však pravděpodobně znají vaše aktivity především z populárních tramvají a akcí Tramix. Pověz, osvítil vás nápad úplně sám či kopírujete vzory ze zahraničí? Vzpomínám, že něco podobného probíhalo před lety v Mnichově…

100% made in Czech. I když padesát zkalenejch Němců v tramvaji...to může být síla.

Jak dlouho se produkční skupina B52 na české taneční scéně pohybuje? Kdo všechno její jádro tvoří a čemu se ještě věnuje krom tramvají a vlaků?

Formálně fungujeme pod hlavičkou B52 od minulého silvestrovského vlaku. První akcí pak byla tramvaj v září 2002. Po obrovském úspěchu vlaku jsme aktivity už museli sjednotit. A stojí za tím Arnaud Fournier a samozřejmě malé velké dítě za mixákem...Chris Chemist, plus nově DFN alias David F***ing Novotny. Pokud zrovna nepočítáme vagóny, hledáme nová místa na akce. Arno a Chris se věnujou hudbě, já hraju divadlo a David spí. Od příšího roku se pak chceme hodně věnovat bookingu nových tváří.

Všiml jsem si, že velkou část vašich návštěvníků tvoří anglicky mluvící studenti a turisté. Ty ses však před časem zmínil, že se nyní orientujete především na naše - domácí klubery. Proběhly tedy nějaké změny v dramaturgii, nebo přístupu ke koncovému spotřebiteli?

Určitě to vycházi i ze složení B52: Čech, Francouz, Angličan, každý z nás vyrůstal v jiném prostředí a tenhle střet kultur je myslím pro finální výsledek akce ideální. Obsazení našich akcí je skutečně mezinárodní a bez toho si už nedovedu představit žádnou akci.

Teď budu střílet do vlastních řad, ale když mluvíš o „koncovém spotřebiteli“ pro typického českého klubera (jak by byl označen v průzkumech) končí vrchol fantazie s dvěřmi tovární haly a masivní kampaní, což je škoda.

Pověz, jakým způsobem probíhá tvá komunikace s Českými drahami? Upřímně si neumím představit, že by mě napadlo pronajmout si vlak i se zaměstnanci s tím, že budu jezdit po středních Čechách a kalit….to je trochu úlet, ne?

Proč ne? Půjčuje se Karlův most. Na hradě občas visí neonové srdce a uprostřed staromáku je Euroteland. To je u mě průser a nikdo to ani neřeší. Na titulkách novin se píše o soukromých pop muzikálech, jako by šlo o charitu... Je tady prostě sranda. Teď čekáme ponorku z Murmansku pod Čechův most. Ale máš pravdu, úlet to rozhodně je.

Co všechno je pro zajištění správného chodu podobného projektu potřebné? Myslím od přistavení vlaku až po…víš jak.

Pevné nervy, hodně kontaktů, dobrá židle, rychlej počítač, trpělivá přítelkyně, chápající rodina, samosevenčící pes, zdravá játra a teplé ponožky.

Slyšel jsem, že na letošním vlaku se nepodílí jen B52, ale i poměrně dost jiných crew na taneční scéně…

Jasně. Vlak je dvakrát větší než loni, víc lidí, DJs, pítí. Technisco, Technical Design, Pro Futurum:). Všem patří obrovské díky.

Určitě si oba rádi odpustíme takové ty klišé PR kecy, ale stejně. Zkus mi prosím popsat nějakou velmi veselou příhodu z minulého roku. Trasa byla přeci jen delší, cena lístku nesrovnatelně dražší…

Ještě teď nechápu jak jsme tu cestu přežili...odjezd odpoledne, návrat ráno - nonstop kalba. Moje poklona všem účastníkům!! Asi nejlepší byl člověk, který se jako jediný s námi nevrátil zpět. Už v Chlumci si dal 2 litříky svařáku a před Barumbou nevěděl jestli je Silvestr nebo velikonoce. Tam už pak jenom seděl a povídal si s rybama v akvárku. Nakonec zmizel. Nejdřív pod stůl a následně pryč z klubu. Až podle účtenek z kapes dodatečně zjistil, že jel taxíkem do Ostravy a odtud vlakem do Prahy. Ale letos jede znovu...

Hodně lidí se mě ptá, proč by měli trávit Silvestra ve vlaku. Kdo navštívil Tramix podobnou otázku logicky nepoloží, nicméně kdybys měl zrekapitulovat pointu…

Jak si řekl, kdo zažil TRAMix nebo minulý rok, tak se ptát nemusí. Když to lidem vysvětluju, říkám: „V klubu jste celý rok a tahle akce je jednou a teď už naposledy - máme tady totiž EU a s nimi asi i konec vlakům!“ Ve vlaku nejde o to se zaseknout na parketu, na to jsou jiný prostory. Get Trained! 2 je centrum zábavy na kolejích, jedoucí klub-restaurace-bar-kino. Dekorace za oknem od přírody, a že to umí... kvalitní hudba, nesmírně zajímavý prostory na párty, nevšední pocit - každý jel vlakem, ale asi nikomu při jízdě neduněla podlaha od basů. K tomu půlnoc v přírodě, rave v prosinci s ohňostrojem a žonglérama. Z minulého roku nám psali lidi, co kalili na mrakodrapu v Tokiu, na Ibize, v podzemí San Francisca. Ale mejdan ve vlaku budou vyprávět dětem za 20 let. To potěší.

To určitě jo. Teď trochu odbočím. Pokud si dobře vzpomínám, zahlédl jsem tě i na diskusním fóru promotérů a kluberů. Co si o podobném projektu a jeho letošní formě realizace myslíš?

Samozřejmě má svůj smysl. Nebyl jsem sice na prvním díle v Mekce, ale letošní provedení mi vyhovovalo. Očekával jsem tu debatu mírnější, ale nakonec se to rozjelo a občas padaly i názory k věci.

Poměrně aktuální diskuse vyvolalo zamýšlené založení Asociace promotérů. Máš pocit, že tahle myšlenka má své opodstatnění?

Podobné sdružení mají např. i cestovní kanceláře. Pokud to bude fungovat jsem rozhodně pro. V případě, že by měl vzniknout zmiňovaný kartel, tak určitě proti.


Ptal se: Juki
Foto: Jacub

 
Get Trained - půlnoční oslava s vlastním ohňostrojem a info o předprodeji FAQ - silvestr ve vlaku, Get Trained! 2 Party ve vlaku / party on train

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016