PARTYINFO

 

REM PHASE W/ NESS, THNTS / SPIRITUAL MEETS BOOGIZM

Datum konání:
21.10.2016 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
REM Phase stage: Ness (Prologue Music / Semantica Records/ phorma / The Gods Planet, ITA), THNTS (ESCH, DE), Citty live, Dash (Duna), Fred Czital (MMXIV / Harmony soundsystem), YAN (MMXIV / Harmony soundsystem)
Spiritual meets Boogizm stage: S-MAX (Boogizm, DE), Ghándí (Spiritual / Acidelika), Redcliff (Spiritual / Acidelika), Spord (Spiritual / Acidelika)
Live:
Visuals by Bee You & _IT_ & Duck The Mainstream
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: 100,- Kč do půlnoci / 200,- Kč poté
 
 
Hypnotické techno a řízné electro v audiovizuálním kabátě v klubu Cross

Nahoře zvuky čerstvého spletitého techna, dole řízné electro - tak bude vypadat 21.října v Crossu noc, kterou pořádá uskupení REM PHASE v kolaboraci se Spiritual sound systemem. Jak už sám název akce napovídá, REM PHASE není pojata jako klasická akce, ale snaží se propojit hudbu s vizuální stránkou tak, aby byl celý zážitek zesílený.

 

Hlavním headlinerem REM PHASE je italský experimental-techno producent Ness, jehož hudba je vydána například na labelech Frames Of Thought, Informa Records, Ipologica Recordings, Mental Modern, Mono Records, Planeth Rhythm Records, PoleGroup Recordings a dalších. Ness je v současné době nejaktivnější na platformě The Gods Planet, kde společně s producentem a DJem Claudiem PRC tvoří unikátní hudbu z oblasti novodobého techna. Nessův zájem o elektroniku začal na konci 90. let a vedl k hudební kariéře, ve které se mísí různé experimentální žánry od ambientu po dub techno. Vzhledem ke zvukovému inženýrství, mnohaletému výzkumu a dolaďování v této oblasti vznikl Nessův osobitý styl se silným důrazem na atmosféru v kombinaci s hypnotickými vibracemi.

Večer v REM fázi doplní berlínský DJ THNTS, který má své kořeny sice v hardcoru a blackmetalu, ale elektronická hudba ho okouzlila natolik, že se z něj stal nadšený sběratel desek nejen těchto žánrů. Mimo DJing je hlavním zakladatelem projektu ESCH, zaměřeného na náročné a hypnotické interpretace techna. V osobitém pojetí hudby je kladen důraz hlavně na atmosféru. Někdy je to pořádná jízda, někdy je to zasněné, ale jádrem technosetů je vždy příběh.

Českým supportem této stage jsou DJka Dash (Duna), Citty se svým modular livesetem, Harmony Soundsystem (Fred Czital & Yan) a talentovaná VJka Bee you.

Hostem Spiritual sound systemu, který má pod palcem dolní stage, je S-max. Tento rakouský rodák dlouhodobě žijící v Berlíně aktivně obohacuje elektronickou hudební scénu již přes dvacet let. Jako věrný vinyl DJ působí už od roku 1993 a vystoupil po boku jmen jako Daniel Bell či Ricardo Villalobos. Jeho vlastní skladby vyšly od roku 1995 například na hudebních značkách /Telegraph, 7th City, Karloff a později svou originální producentskou tvorbu představil na vlastním labelu Boogizm Rec. S-maxovy DJ sety jsou kombinací poctivé house music, techna a osobitého electra. Ze Spiritual/Acidelika crew jej doplní DJ Ghandi, Spord, Redcliff a VJ Duck The Mainstream, takže se bude rozhodně na co těšit.

Uvidíme a uslyšíme se 21. října v Crossu.

Facebook event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016