PARTYINFO

 

COLOURS OF OSTRAVA 2017

Datum konání:
19.07.2017 - 22.07.2017
Místo konání:
Ostrava - Dolní oblast Vítkovic
Live:
Jamiroquai (UK), Birdy (UK), Moderat (DE), Imagine Dragons, Norah Jones, alt-J, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Afro Celt Sound System, Nouvelle Vague, Booka Shade, UNKLE, Digitalism, Max Cooper, Extrawelt, Fakear, Christian Löffler feat. Mohna, Dusty Kid, Machinedrum, Magic Sword, The Toxic Avenger, Douchka, Voiski, Darkstar, Justice, Midnight Oil, LP, Michael Kiwanuka
Info:
http://www.colours.cz
Popis:
vstup: čtyřdenní vstupenky na www.colours.cz a v síti Ticketpro: 2.490,- Kč (limitované množství 5.000 kusů)
 
 
Anketa s DJs, kteří vystoupí na H&M BLOCKu Colours Of Ostrava 5 věcí, které můžete zažít v H&M BLOCKu na Colours of Ostrava H&M opět zaBLOCKuje Colours of Ostrava Colours of Ostrava zakončí v sobotu Jamiroquai a Justice
Digitalism, Max Cooper, Machinedrum a další na Colours of Ostrava

Nejen Justice, Moderat, UNKLE, Booka Shade na hlavních pódiích, ale nově také dvanáct předních světových jmen elektronické hudby na speciální scéně čeká na fanoušky tohoto žánru na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. "Loni měla Electronic stage obrovský úspěch, proto jsme se rozhodli ji přesunout do šapitó s dvojnásobnou kapacitou. Samozřejmě posílíme zvuk i vizuální složku, která je vždy u těchto hudebníků důležitou součástí vystoupení," říká na úvod ředitelka festivalu Zlata Holušová. K hlavním lákadlům Electronic stage budou letos patřit taková jména jako Digitalism, Max Cooper, Extrawelt live, Machinedrum, Dusty Kid, Fakear nebo již potřetí Christian Löffler, tentokrát se zpěvačkou Mohna. Dále ze zahraničí zahrají The Toxic Avenger, Magic Sword, Voiski, Darkstar nebo Douchka, které doplní přední česká jména.

 

Německá dvojice Digitalism, která desky nahrává v bunkru z druhé světové války, dravě mixuje strhující electro s britským indie zvukem. "Digitalism se stali v klubové hudbě velkým pojmem. Hráli na prestižních světových festivalech, remixovali Daft Punk, The White Stripes, Depeche Mode nebo vystupovali po boku Queens of the Stone Age či Moderat," přibližuje dvojici dramaturg Electronic stage Adam Kaňa. Max Cooper představí v Ostravě druhé album "Emergence", které má naživo podobu velké audiovizuální show. "Cooper se dostal na prestižním hudebním portálu Beatport mezi pět nejlepších hudebníků roku, na Resident Advisor byl vyhlášen jako jeden z dvaceti nejlepších elektronických umělců," doplňuje Adam Kaňa.

Digitalism

Německá dvojice Extrawelt na klubové scéně figuruje již od začátku 90. let pod různými pseudonymy. "Jejich svérázné pojetí minimal techna se vyznačuje kosmickou, až futuristickou atmosférou s nostalgickými přesahy, které mohou evokovat soundtracky klasických sci-fi filmů," líčí Adam Kaňa. Fakear, vlastním jménem Theo La Vigoureux, je v současné době jedno z nejrychleji rostoucích jmen současné mladé francouzské elektroniky a do České republiky přijede vůbec poprvé. Popularitu si získal zejména svými živými koncerty, kde hraje na MPC a další elektronické nástroje, které publikum popisuje jako "ty kouzelné hrající krabičky". Nekorunovaný král minimal techna Christian Löffler Colours již dvakrát přesvědčil o svých kvalitách mistra sofistikované taneční hudby. Tentokrát si přiveze zpěvačku Mohnu, podmanivou vizuální show a nové album s názvem "Mare".

Fakear

Pod pseudonymem Dusty Kid se skrývá uznávaný italský producent Paolo Alberto Lodde, který se po studiu konzervatoře začal ze světa klasické hudby brzy přesouvat k elektronice. "Dusty Kid je těžko zařaditelný, ale sám svou hudbu popisuje jako eklektické techno s vlivy 80´s a acid house, to celé okořeněné dávkou minimalu," doplňuje Adam Kaňa. Američan Travis Stewart, známý jako Machinedrum, který vydává na prestižním labelu Ninja Tune, platí na poli elektroniky za renesančního člověka. Nejenže zvládá hrát na nespočet nástrojů, včetně několika exotických, ale za svou sedmnáctiletou kariéru si vyzkoušel i mnoho různých žánrů. Americký multimediální projekt Magic Sword, vedený anonymním komiksovým ilustrátorem a producentem Shay Plummerem, spojuje inspiraci dobovými fantasy filmy a seriály s chytlavou taneční synthwave produkcí. Každou novou nahrávku doprovází i Plummerův komiks, kde kapela vystupuje jako strážci rovnováhy dobra a zla za pomoci mýtického Magického meče.

Magic Sword

Electrohouse projekt The Toxic Avenger, pojmenovaný podle legendy béčkové kinematografie a dříve vystupující v masce, se do Ostravy vrací po dvou letech, tentokrát s live setem. Talentovaný francouzský nováček Douchka je jedno z nejslibnějších jmen současné mladé francouzské elektroniky. Charakterizuje jej především opět trochu jiná variace na fúzi popu s electrem a naživo i efektní hra na drumpad a syntezátor. Živé techno se všemi jeho odstíny na Colours letos přiveze Voiski, další francouzské jméno, tentokrát zavedené. Jeho tvorba je fúzí futuristických kompozic s atmosférou 80's elektroniky. Styl londýnského dua Darkstar bývá označován jako post-dubstep a v rámci programu Electronic stage zastanou jeho experimentálnější část.

Šestnáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 19. do 22. července opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic. K hlavním oznámeným jménům patří Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, Justice, alt-J, Birdy, Midnight Oil, Moderat, LP, Benjamin Clementine, Michael Kiwanuka, Laura Mvula, UNKLE, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.

Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2.490,- Kč platí na limitované množství 5.000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku. Více informací na www.colours.cz.

Videoklipy:

Digitalism - "2 Hearts"
Extrawelt - "8000"
Max Cooper - "Waves"
Fakear - "La Lune Rousse"
Christian Löffler & Mohna live - "Haul"
Dusty Kid - "America"
Darkstar - "Live In Berlin
Machinedrum - "Dos Puertas"
Magic Sword - "Live At Treefort 2016
The Toxic Avenger - "Angst One"
Douchka - "This Mood"
Voiski - "Boiler Room Paris"

Partneři:

Generální partneři: Česká spořitelna a ArcelorMittal Ostrava. Za podpory statutárního města Ostrava.
Hlavní partneři: Agrofert, Skupina ČEZ, Radegast, Vítkovice Machinery Group.
Exkluzivní partner: Česká televize.
Generální mediální partneři: MF Dnes, Hitrádio Orion.

 
Justice další hvězdou Colours of Ostrava 2017 UNKLE v plné sestavě a Booka Shade na Colours Of Ostrava Jamiroquai další hvězdou Colours of Ostrava 2017 Zpěvačka Birdy a Moderat prvními hvězdami Colours of Ostrava

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016