PARTYINFO

 

Datum konání:
- čtvrtek
 
 
Producent Stefan Biniak v únoru poprvé v Praze

Radost FX se činí a v novém roce přichází s jednou novinkou za druhou. Mezi tyto novinky patří klubová noc s názvem Berlin to Prague, na jejíž první vydání přijal pozvání uznávaný berlínský DJ a producent Stefan Biniak.

 

Není sporu o tom, že německé město Berlín doslova chrlí jednu producentskou hvězdu za druhou, díky čemuž se dá toto město považovat za současnou základnu elektronické hudby. Připomeňme si například vyprodaný koncert berlínského mága Jana Blomqvista, který v listopadu loňského roku naprosto uchvátil svým ikonickým vystoupením na 24. narozeninách klubu Radosti FX. Proto se klub rozhodl volně navázat a přichází s nocí Berlin to Prague, na kterou vám bude pravidelně přivážet jména, která reprezentují kvalitní berlínský sound a s ním i město svého původu.

Stefan Biniak

Na pilotní díl přijal pozvání fenomenální DJ a producent Stefan Biniak, který se vryl do mnoha srdcí nadšenců elektronické hudby svým editem "Read All About It", který má na YouTube více než 10 milionů zhlédnutí, díky čemuž se Stefanovi dostalo nejvyššího respektu. Za zmínku také stojí jeho cover Massive Attack skladby "Unfinished Sympathy" v jeho pojetí jako "Mad In Love" a remix Tracy Chapman - "Talkin´bout a Revolution".

Stefan Biniak

Ač jeho tvorbu na YouTube zhlédly nebo na vlastní uši slyšely milióny lidí, je to skromný, sympatický a tichý patron, který za sebe nechává hovořit svou tvorbu, což se mu daří s velkým úspěchem. Během krátké doby se dostal na seznam bookovaných DJs v nejznámějších evropských klubech a na zásadních festivalech a cestuje tak po celém světě od Antverp po Bukurešť, od Soluně po Moskvu. V roce 2014 si také zahrál na věhlasném festivalu SonneMondSterne, který každoročně navštíví několik desítek tisíc návštěvníků. Pohybuje se mezi styly deep house & tech house, které kombinuje se zasněným zpěvem a melodickými prvky, jež udávají jeho tvorbě velmi silnou dávku emocí, kterou doslova vpouští do svého publika.

Stefan Biniak

Stefana doplní DJ a moderátor Dan Cooley, který působí od roku 1996 na vlnách pražského Radia 1. V současné době mu patří pondělní a páteční dopoledne, kdy to páteční provází posluchače převážně světem taneční hudby, včetně aktuálních novinek. S klubovou kulturou je spjatý už od začátku 90. let. V jeho setech je slyšet pestrá směs převážně house rytmů od deep house, přes funky, až po progresivně laděné desky nebo breaky. Poslední roky si občas střihne i drumandbassový set, stylově většinou v liquidfunk rytmu. Aktuálně je residentem pražských klubů Roxy a Chapeau Rouge. Kölsch, Layo & Bushwacka!, Jan Blomqvist, 2Many DJs, Digitalism, 16 Bit Lolitas, Adam Freeland, Robert Babicz, Nick Warren, Tom Middleton, Spooky, Dave Angel, The Timewriter, Jimpster, Soul Of Man, Justin Robertson, Seb Fontaine, JayDee, Slam, Phil Kieran - to je alespoň krátký výčet jmen, kterým "supportoval". V prosinci 2003 se stal jeho demosnímek nahrávkou měsíce v recenzi časopisu Xmag. V hlavním pracovním čase se Dan věnuje marketingu, PR a produkci.

Dan Cooley

Line-up uzavře dvojice Adam & Nicola Cloud. Adam Cloud patří mezi stálice české house scény a právem je považován za jednoho z předních DJs v ČR a Nicola Cloud, jejíž cit a nadšení pro hudbu potvrzuje skvěle rozjetou DJskou kariéru. Jejich společné působení trvá od roku 2015 a již od začátku dbají nejen na to, aby jejich zvuk byl odlišný, než v jejich sólových projektech, ale současně, aby přinesli něco nového, originálního na českou taneční scénu. Jejich specifický sound tvoří vytříbený a sladěný výběr tracků, který vyjadřují ve svých hlubokých, silných, především do stylu tech-house laděných setech. Pro oba je hudba a hraní velkou vášní, která přirozeně vyústila k začátkům hudební produkce. V říjnu 2016 jim vyšla první společná skladba "Wander" na španělském labelu V2K Records a aktuálně 7.1. 2017 vyšel jejich společný remix s Romanem Raiem pro italského producenta Malatoid na zahraničním labelu Percomania. Pravidelné bookingy v klubech Bukanýr, Roxy, Radost FX, vystoupení v MeetFactory či na stage s Guy J, potvrzují jejich skvěle rozjetý začátek. Minulý rok navíc zkusili atmosféru na Ibize v klubu Guarana po boku skvělého producenta a DJe Dimitri Nakov. Díky svým kvalitám a nadšení je tento projekt součástí CODE.

Adam & Nicola Cloud

Vstupenky na Berlin to Prague pořídíte v předprodeji na GoOut za 190,- Kč nebo v den konání na místě za 250,- Kč. Kapacita Radosti FX a tudíž i počet vstupenek jsou omezené, tak na nic nečekejte a pořiďte si vstupenku včas!

FB evant

Stefan Biniak (DE)

https://soundcloud.com/esbee
https://www.youtube.com/watch?v=3tc-k_IPT1c
https://www.youtube.com/watch?v=SpdzTDF90l0
https://www.youtube.com/watch?v=1jnWC22drpM

Dam Cooley (Radio 1)

http://mp3.sety.cz/dan-cooley- one-night- with-tom- middleton-radost-
fx-21- 10-2016- mp3.html


Adam & Nicola Cloud (CODE)

https://soundcloud.com/nicolacloud/adam-nicola- cloud-definition-
house-roxy- prague-2nd- stage-18- 6-2016

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016