PARTYINFO

 

KINETIC W/ YOUNG MARCO (NL) + TORNADO WALLACE (AU)

Datum konání:
13.04.2017 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Young Marco (NL), Tornado Wallace (AU)
Popis:
start: 22:00, vstup: 250,- Kč na www.meetfactory.cz nebo na místě do půlnoci / poté 300,- Kč
 
 
Young Marco a Tornado Wallace se představí v rámci akce Kinetic

Amsterdamský DJ a producent Young Marco přiveze ve čtvrtek 13. dubna do MeetFactory druhou kompilaci "Selectors" známého labelu Dekmantel. Kompilace, která vyšla v únoru 2017, obsahuje deset oblíbených songů Young Marca a představuje často přehlížené jamy od umělců jako Danny Boy, Ghostwriters, Larry Heard nebo Wolf Müller. Během večera dále vystoupí australský DJ a producent Tornado Wallace.

 

Amsterdamský label Dekmantel se za poslední roky výrazně změnil. Původně organizoval menší taneční akce pro své známé a přátele, na kterých se objevilo možná dvě stě lidí. Momentálně je toto vydavatelství, které si klade za cíl objevovat nevšední a představovat nové tváře a nové polohy elektronické hudby, na docela jiné pozici. Festivalu Dekmantel se účastní několik tisíc lidí a jedna z jeho odnoží proběhla dokonce až v São Paulu. Nejznámější je ale Dekmantel Selectors festival, který probíhá v Chorvatsku. Jak už jeho jméno naznačuje, je tento poměrně malý festival, zaměřen na DJs, kteří rozhodně nehrají klasické dovolenkové sety. Jelikož festival bývá poměrně rychle vyprodaný, připravil label pro ty fanoušky, kteří se na festival nedostali, už druhou kompilaci "Selectors".

Young Marco

Kompilace, která vyšla v únoru 2017, se ujal Young Marco. Amsterdamský DJ a producent se rozhodně může podepsat pod motto labelu, které hlásá, že "věříme, že hudba může být vizionářská a inspirující, vzpurná a radikální, ale hlavně, věříme v to, že hudba by měla být dobrodružství." Young Marco se na uspěchané undergroundové scéně drží skoro už dekádu, kdy si svou pozici vybudoval ráznými DJ sety. Ty jsou sice označovány jako dance music, ale jednoduše zaškatulkovat se rozhodně nedají. DJ Young Marco hraje vše od proto-housu a raw jaktraxu až po libyjskou disco hymnu. Poté, co vydal několik nahrávek na Rush Hour, našel svoje pole působnosti na Lovefingers´ESP Institute, kde pokračuje ve skládání house hudby plné počítačových drumů a new age syntetizátorů 90. let. Pro Dekmantel kompilaci "Selectors" vybral Young Marco deset předělávek svých nejoblíbenějších tracků známých umělců. Kompilace vyšla 27. února na 2LP a také v CD formátu. Hned první zazní disko verze skladby "Diskomix" od Dannyho Boye z roku 1983, následuje remix něžné "Televisiewereld" od Gerrit Hoekema, která v Young Marcově podání v lecčems připomíná svou náladou a vrtošivým zvukem skladbu "Fingerbib" od Aphex Twina. Na kompilaci se dále objeví tracky od Ghostwriters, Larry Hearda nebo Personal FX. Každopádně ať už se jedná o předělávku jakékoliv písně, hlavním výrazným rysem je fakt, že DJ Young Marco má talent vzít zdánlivě netaneční píseň a vdechnout jí nový život.




Během večera vystoupí Tornado Wallace - "hlas hluboké lásky k přírodě" - jak jeho tvorbu definoval jeden hudební server. V nedávné době představil tento australský DJ a producent své album "Lonely Planet", které magazín Pitchfork označil za jedno z nejvíce originálních alb poslední doby.

Více:

https://soundcloud.com/youngmarco

https://www.facebook.com/youngmarco.marco/
https://www.facebook.com/tornadowallace/
https://soundcloud.com/tornadowallace

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016