PARTYINFO

 

MOUNT KIMBIE (UK) + JAM CITY (UK)

Datum konání:
14.11.2017 - úterý
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Mount Kimbie (UK), Jam City (UK)
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:
start: 20:30, vstup: předprodej 350,- Kč www.meetfactory.cz, Ticketportal, Ticketpro, GoOut.cz, 450,- Kč na místě
 
 
Se třetím albem míří Mount Kimbie zítra do MeetFactory
Miláčci post-dubstep scény Mount Kimbie se vrací do MeetFactory

Mount Kimbie jsou zpět! Třetí album se konečně rýsuje a představu o něm si můžete udělat z tracku "Marilyn", na kterém toto post-dusbtep duo spolupracovalo s Mica Levi známou spíše jako Micachu. Song si můžete poslechnout už od včerejšího odpoledne. Rozhodně zajímavější ale bude si vychutnat tuhle elektronickou třešničku naživo v úterý 14. listopadu, kdy Mount Kimbie dostanou do dubstep tranzu celou MeetFactory.

 

Kai Campos a Dominic Maker se potkali na Southbank University v Londýně, našli společnou zálibu v kytarové scéně a hip-hopu, ale zároveň měli chuť dělat hudbu trochu jinak, dát hudbě nový tvar. Debutový singl "Maybes" z roku 2009 nastartoval jejich kariéru a Mount Kimbie se stali miláčky jak kritiků, tak svého stále rostoucího publika. Takřka ze dne na den se stali vůdčími postavami britské nezávislé elektronické scény a pod svá křídla si je vzal slavný label Warp.

Mount Kimbie
Naposledy byla tahle post-dubstep legenda v MeetFactory v říjnu 2016 a už tehdy se šířily zvěsti, že se chystá nové album. Poslední album "Cold Spring Fault Less Youth" vyšlo na Warp Records už v roce 2013 a od té doby vydali Dominic Maker a Kai Campos několik remixů a EP, ale hlad po velké desce zůstal. V dubnu se vynořil singl "We Go Home Together" a zaslouženě sklidil pochvalu od hudební kritiky. Za všechny jmenujme magazín Pitchfork, který jednak ocenil minimalismus nechávající vyniknout vokály Jamese Blakea, a jednak závan změny v dosavadní tvorbě dua.




"Není to zábavná píseň," napsal Pitchfork "ale signalizuje, že Mount Kimbie vstupují do nového světa. Není to elektronická píseň, ale spíše gospel. Je vzrušující vidět je dělat něco jinak." Nový track "Marilyn" byl vpuštěn do světa ve středu 10. května a tentokrát s Mount Kimbie spolupracovala jejich dlouholetá kamarádka Mica Levi aka Micachu. Podle slov kapely je tato výrazná zpěvačka jejich dlouholetým zdrojem inspirace a vdechla novému songu hodně ze své vlastní osobnosti. Videoklip k písni natočil módní fotograf a filmový režisér Mark Lebon, který spolupracoval s takovými ikonami módního světa, jako je např. Vivienne Westwood, Jean-Paul Gaultier nebo John Galliano. Video k písni pojal jako intimní portrét rodinného života, který je poskládán z různých záběrů zachycujících režisérovy dva syny: Tyrona Lebona, který s Mount Kimbie spolupracoval na videoklipu k písni "Would Know" z jejich debutového alba "Crooks and Lovers", a Franka Lebona. Ten pro změnu natočil video k již výše zmíněné písni "We Go Home Together".

V rámci podzimního evropského turné nás podle oficiálního prohlášení čeká "spousta nové hudby a nových nápadů". Možná trochu strohý popis toho, co pražské publikum čeká, je nutno doplnit stále živými vzpomínkami na předchozí koncert v MeetFactory. V prostorách smíchovské továrny před rokem ukázali nejen zajímavou light show, ale svými novými tracky nově definovali a rozšířili hranice dubstep scény o další stupeň. Nové písně ukazují, že Mount Kimbie se každopádně změn nebojí.

Více:

http://www.mountkimbie.com/
https://soundcloud.com/mountkimbie

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016