PARTYINFO

 

INGA MAUER (RU / NL) APEIRON CREW (DK), KINA

Datum konání:
10.06.2017 - sobota
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Inga Mauer (RU / NL) Apeiron Crew (DK), KinA
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: zdarma
 
 
Shape představí v MeetFactory nové tváře elektronické scény

V rámci Pražské muzejní noci v MeetFactory, která proběhne v sobotu 10. června, budou zahájeny dvě nové výstavy, otevře se rezidenční patro a divadelní sál představí instalaci Matěje Sýkory. Jako jedna z mála galerií a muzeí nabídne MeetFactory také hudební program a afterparty až do ranních hodin. Hudební složka večera pak bude ve znamení jednoho slova – Shape, platformy pro evropskou inovativní hudbu a audiovizuální umění.

 

Už skoro třetím rokem je MeetFactory koordinátorem mezinárodního projektu SHAPE, platformy zaměřené na podporu, propagaci a mobilitu inovativních hudebních a audiovizuálních evropských umělců skrze koncerty, umělecká představení a výstavy se tato platforma snaží představit širokou škálu osobité hudby a zvukového umění. Zároveň se ale snaží nabídnout laické i odborné veřejnosti řadu tematických přednášek a tvůrčích dílen.

V rámci Pražské muzejní noci v MeetFactory splní SHAPE platforma hned několik těchto položek. V SHAPE prostoru ve foyer MeetFactory si návštěvníci mohou vzít aktuální katalog a podívat se na videoprojekci, která zachycuje činnost a současné umělce SHAPE.

Dennis DeSantis
Co by ale laická nebo odborná veřejnost zajímající se o tvorbu elektronické hudby neměla určitě minout, je masterclass Dennise DeSantise, která začne v 20:00 v hudebním sále MeetFactory. Dennis DeSantis je autor knihy Making Music: 74 Creative Strategies for Electronic Music Producers a zároveň je vedoucí oddělení dokumentace ve firmě Ableton. V rámci své masterclass, která nedávno proběhla na festivalu CTM v Berlíně, kde sklidila zasloužený úspěch, nabídne rady a postupy, jak dělat správná kreativní rozhodnutí při přemíře možností, které nám současné prostředky nabízí, jak se skládáním vůbec začít, kde čerpat inspiraci nebo jak hudební nápady vůbec rozvinout a skladbu dotáhnout do vytouženého cíle. Masterclass bude trvat přibližně dvě hodiny.

Inga Mauer

Hudební sál se poté otevře dalším dvěma jménům, která jsou spjata s SHAPE platformou: Inga Mauer a trio Apeiron Crew. Inga Mauer je na ruské scéně už poměrně hodně známá, především díky svému působení v klubu Stackenschneider (Stacken), malém undergroundovém klubu v St. Petěrsburgu. Teď se o ní začíná konečně dozvídat i Evropa. Vyrůstala na Bunker Records, Cybernetic Broadcasting System (dnes intergalactic.fm), Trax a UR Recordings, kde našla základy pro svou hudbu, jejímž základem je mix temných emocí, spalující atmosféra, a flirtování s širokou škálou žánrů (od industriálního techna, EBM, New Wave a disca).

Aperion Crew

DJ trio Aperion Crew tvoří dvě holky z Dánska Sara Svanholm a Simone Øster, ke kterým se připojila Emma Blake ze Skotska. Všechny tři mají zároveň své sólové projekty, v rámci kterých spolupracovaly např. s Mama Snake, Smokey nebo Solid Blake. Trio je úzce spjato s kodaňskou techno scénou, především s prostředím underground elektroniky. Své fanoušky si našly na festivalech jako Unsound, zazářily ve známých klubech, jako je londýnský prostor Corsica Studios nebo TBA Dresden. SHAPE umělkyně doplní česká hudebnice Anna Myschkin aka KinA, česká DJka, zpěvačka a producentka. Její hudba se často dostává na samotné hranice rytmů, ze kterých už nemusí být cesty zpět. Své posluchače často upoutává až hypnotickou atmosférou.

Více:

http://shapeplatform.eu/artist/inga-mauer/

http://shapeplatform.eu/artist/apeiron-crew/
https://www.facebook.com/annamyschkin/
http://shapeplatform.eu/
http://www.dennisdesantis.com/

Vstup je v rámci Pražské muzejní noci v MeetFactory zdarma.

Koncert pořádá MeetFactory o.p.s.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016