PARTYINFO

 

KRUDER & DORFMEISTER IN SESSION

Datum konání:
16.11.2017 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Kruder & Dorfmeister, Akira, Manio
2nd stage: Diom & Sta
Popis:
start: 22:00, vstup: předprodej: GoOut: www.goout.cz
 
 
Kruder & Dorfmeister věnují Praze výjimečné vystoupení

Peter Kruder a Richard Dorfmeister se po pěti letech rozhodli, že vystoupí před publikem opět společně, a to pouze na dvou exkluzivních show. V půli března vyprodali vídeňskou Pratersaunu a nyní je na řadě česká premiéra v pražském klubu Roxy, kam zavítají 16. listopadu 2017, aby odehráli čtyřhodinový DJ set, který bude průřezem celé jejich hudební kariéry a zároveň i ochutnávkou z nového alba.

 

Oba multiinstrumentalisté patří po dekády mezi špičkové producenty, kteří se mohou pyšnit, že byli u toho, když to všechno začalo. V roce 1994 založili label G-Stone Recordings, kde se mísily vlivy hip-hopu, jazzu, dubu, soulu, breaku nebo funku, aby vznikaly vinyly, které odstartovaly novou downtempovou vlnu. Krátce poté vzniká společný projekt Richarda Dorfmeistera a Ruperta Hubera s názvem Tosca a sólový počin Peace Orchestra, což byl další umělecký alias Petera Krudera. Ve stejném období započaly svou produkci také ostatní "houpavé" projekty jako Thievery Corporation, Fila Brazilia, Jazzanova, St. Germain nebo Rockers Hi-Fi.



Po debutovém EP "G-Stoned", které obsahovalo také hit "High Noon", vychází v roce 1996 jejich první mixované album "Conversions: A K&D Selection". O dva roky později mixují pro nezávislý berlínský label !K7 v pořadí čtvrtou kompilaci ze série DJ-Kicks, která výrazně proslavila celý tento koncept a povýšila jej na určitý druh hudebního umění. Na témže labelu vychází v roce 1998 ještě slavnější dvojalbum "The K & D Sessions", které nabízí řadu skvělých dubových remixů a prezentuje umělce jako Lamb, Roni Size, David Holmes a další.

Kruder & Dorfmeister

Koncem roku 2000 vychází kompilace čtrnácti skladeb pod označením "G-Stone Book", která společně s 339 stránkovou brožurou s texty a fotografiemi mapuje působení jejich labelu. Peter Kruder v té době začíná s Christianem Prommerem a Rolandem Appelem (Trüby Trio) rozjíždět Voom:Voom.




Peter i Richard se i nyní věnují jak společné tvorbě, tak i novým sólovým produkcím. Neustále se však vrací i ke svým stěžejním projektům, jako je např. Tosca, který vydal za poslední 4 roky hned 3 studiová alba. Pokud se vám to už všechno plete a ztrácíte přehled v čem všem mají tito pánové prsty, přijďte si do Roxy poslechnout jejich čtyřhodinový set, který bude nejlepší odpovědí na všechny vaše otázky.

Vstupenky je možné zakoupit na www.goout.cz.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016