PARTYINFO

 

KURZOR:\ TIJANA T (RS)

Datum konání:
24.01.2020 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main stage: Tijana T (Dystopian, RS), Dash (Duna), Marie Pravda (Radio Punctum)
Second stage: Jak Sen (Prima Musica), Oneiro (Haze Movement), Romano Porni (Její Vály)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: předprodej www.smsticket.cz 200,- Kč, na místě: 250,- Kč do půlnoci / 300,- Kč poté

 
 
Kurzor:\ představí na Flédě srbskou hvězdu Tijanu T

Druhé dějství klubové noci Kurzor:\ přivítá 24. ledna na Flédě srbskou Tijanu T. Věhlasná DJka, zásadní osobnost balkánské alternativní klubové scény a členka labelu Dystopian uvede svůj propracovaný mix tvrdého techna, acidu, electra a dalších žánrových přesmyček. Respektovanou bělehradskou interpretku a publicistku doplní mimo jiné dvojice pražských dýdžejek Dash a Marie Pravda.

 

Tijana T se řadí mezi nejvyhledávanější DJe nové generace pevně zakotvené v tanečním undergroundu. Hvězda berlínského vydavatelství Dystopian je známá sofistikovaným mixem house music a techna s překvapivými přesahy. "Můj hudební vkus je opravdu široký a i když jsem dlouho dělala hudební žurnalistiku, stále mám problém slovy vyjádřit pocity vůči hudbě," vysvětluje v rozhovoru pro respektovaný norský Jaeger Club a dodává: "v muzice (stejně jako v životě) hledám hlavně intenzivní pocity. Někdy mi jde o čistou extatičnost, jindy o melancholii, noise, který mě dráždí, sleduji ale taky nakažlivý groove."




Tijana T(odorovic) je zásadní postavou srbské klubové scény. Vyrůstala ve válkou zmítané Jugoslávii. Složitá sociální situace a morální rozvrat v jejím rodném Bělehradu paradoxně otevřel jedinečný prostor pro rave a klubovou kulturu. "Země byla v naprosto katastrofickém stavu, rozpadala se. Chudoba, hlad, obrazy války všude kolem. Mladí muži byli nedobrovolně odváděni do války, stovky tisíc uprchlíků se valili zemí a v noci všichni žili, jako bychom byli v New Yorku," vzpomíná.




Počátkem milénia v prostředí poválečné mizérie pracovala jako novinářka. Je autorkou řady vlivných televizních a rozhlasových programů. Organizovala akce, oslovovala již nefungující srbské hudební kapely a vyzývala k další tvorbě. I díky ní je dnes bělehradská klubová scéna často přirovnávaná k té berlínské, či dokonce označovaná za citelně více organickou a autentickou. "Vzhledem k této bláznivé situaci byla média docela otevřená. Nebyli jsme svázaní tolika komerčními požadavky, takže jsme se mohli skutečně vzdělávat v tom nejlepším z různých žánrů," dodává Tijana T.




S vlastní hudební produkcí začínala jako vokalistka po boku Abe Duquea. Spolupracovala také s Marcem Houlem a Gebrüder Teichmann. Po startu své DJské kariéry se brzy stala rezidentkou legendárních bělehradských klubů Drugstore a 20/44. Byla u vzniku dnes obřího festivalu EXIT, kde si kromě proma, produkce či dramaturgie také několikrát zahrála. Vystupuje po celém světě včetně legendárních klubů jako berlínský Tresor a Berghain, We Love... Space in Ibiza, Output New York, The Block Tel Aviv nebo moskevská Arma17. Představila se na festivalech jako MELT!, Dimensions, Hideout nebo Flow. Tijana T je součástí elektronického labelu Dystopian, který v roce 2012 založil známý producent Mike Bierbach alias RØDHÅD.




Druhá stage bude patřit jemnějším house a disco polohám. Tijanu T doplní představitelky pražské alternativní klubové scény. Dash reprezentuje hypnotický groovy hluboký techno zvuk, Marie Pravda se pohybuje na pomezí techna, dark disca a electra.



Klubová noc Kurzor:\ je svým zaměřením jedinečná. Dává vzniknout platformě pro setkávání aktuálních s undergroundem spojených zahraničních jmen a rozličných domácích uskupení, jež na místní scéně reflektují současnou produkci svého žánru. To vše v neobvyklé prostorové a audiovizuální úpravě prostředí klubu Fléda.

FB event

Více zde:

SoundCloud
Facebook

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016