PARTYINFO

 

JACQUES GREENE (CA)

Datum konání:
22.01.2020 - středa
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Jacques Greene (CA)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej www.meetfactory.cz 350,- Kč, ostatní předprodeje: 350,- Kč + poplatky, na místě: 450,- Kč

 
 
Jacques Greene v MeetFactory představí nové album

Z taneční párty vstoupil do intimní atmosféry post-rave klubu. Kanadský producent Jacques Greene sklízí pochvalné recenze za poslední desku "Dawn Chorus" s kolekcí tracků sahající od snivých ambientních breaků přes mnohovrstevné zvukové koláže k prosvítajícím nenápadným R’n’B hitům. Představí je ve smíchovské továrně 22. ledna 2020.

 

Donedávna Jacques Greene ukazoval, jak může vypadat progresivní house v další dekádě. Na druhém albu "Dawn Chorus" (2019) se ale odklonil od čistě taneční hudby a inspirován třeba Massive Attack nebo Slowdive dal prostor více intimní a citové složce. Hosté jako rapper Cadence Weapon, cellista Oliver Coates nebo experimentální hudebnice Julianna Barwick přispěli k bohatému zvuku nové nahrávky.

Název "Dawn Chorus" dle Greena odkazuje na momenty z návratů z večírků, které všichni známe: "byl jsi venku celou noc, afterparty byla skvělá, ale teď vychází slunce a nemůžeš najít taxi, a tak jdeš domů pěšky," přibližuje melancholickou náladu rozbřesků, kterou ve svých skladbách zachycuje. "Dawn Chorus je soundtrack ke konci noci, kdy je všechno pohlceno začátkem nového dne. Odkazuje k písním ranních ptáků. Zároveň je stejně pojmenovaný jeden elektro-magnetický jev."

Jacques Greene


Greenův debut "Feel Infinite" (2017), na kterém spojoval různé módy elektronické hudby se současným popem a vlivy R’n’B, mu otevřel cestu k prestižním klubům jako Fabric, Plastic People, Panorama Bar nebo na festivalech Sonar, MUTEK, Bloc Weekender či Bozar, kde se vryl do paměti strhující live show. Už v roce 2011 zařadil Pitchfork jeho singl "Another Girl" mezi 200 nejlepších tracků dekády. Greene je vedle toho i spolumajitel Vase Records, spolupracuje s módními návrháři a "kurátoruje" akce v Tate Modern. Jak řekl Jacques Greene pro Dummymag: "zkrátka miluju, když máte pocit, že hudby je až příliš, jako by zvuky samotné měly vybuchnout." Jeho citlivě elektrizující show ochutná MeetFactory ve středu 22. ledna 2020.

FB event

Více:

www.meetfactory.cz/jacquesgreene
www.jacquesgreene.com
www.soundcloud.com/jacquesgreene

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016