PARTYINFO

 

CHRISTIAN LÖFFLER LIVE

Datum konání:
18.04.2020 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Christian Löffler
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Festival Spectaculare odhalil letošní program

Spectaculare opět přiveze do Prahy výrazná jména současné elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé hudby. O slavnostní zahájení sedmého ročníku se 23. února v pražském kostele U Salvátora postará duo A Winged Victory for the Sullen. Nová alba představí legendární Portico Quartet i německý producent Christian Löffler. Klavírní hudbu v netradičním podání přiveze americká skladatelka Kelly Moran. V doprovodném programu se objeví imerzivní pohybově-zvuková performance Labrys či série hudebních dokumentárních snímků v Biu Oko. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut. Kompletní program je k dispozici na www.spectaculare.eu.

 

Slavnostní zahájení v kostele U Salvátora

Spectaculare se pravidelně koná na místech, kde se běžně koncerty elektronické hudby neobjevují. Letošní ročník otevře elektronicko-akustické duo A Winged Victory for the Sullen, a to slavnostním koncertem v neděli 23. února v kostele U Salvátora. Tento hudební projekt spojil autora filmové hudby a klavíristu Dustina O’Hallorana s hudebníkem Adamem Wiltziem ze skupin Stars of The Lid a Dead Texan. O’Halloran a Wiltzie společně vytvářejí barevně repetitivní, minimalistické a přitom velice živé hudební struktury na poli ambientu a vážné hudby. V Praze představí své nové album "The Undivided Five", které duo vydalo v listopadu 2019 na labelu Ninja Tune.

FB event

Spectaculare

Portico Quartet i Christian Löffler přivezou nové desky

Jedněmi z headlinerů festivalu Spectaculare 2020 jsou londýnští Portico Quartet, kterým už jejich debutové album vyneslo nominaci na prestižní Mercury Prize. Ve středu 4. března představí v Divadle Archa svou pátou studiovou desku "Memory Streams". Inspirováni britskými kolegy jako Burial nebo Mount Kimbie, norským elektro-jazzem Arve Henriksena či minimalismem Stevea Reicha, přiváží Portico Quartet do Prahy neopakovatelný hudební zážitek. Své zbrusu nové album přiveze i německý producent Christian Löffler. Desku "Lys" vydává na začátku března 2020, a Praha tak bude jednou z prvních zastávek na jeho jarním turné. Christian Löffler vystoupí v sobotu 18. dubna v pražském klubu Roxy.

FB events:

https://www.facebook.com/events/323932595208048/

https://www.facebook.com/events/797101480703881/

Christian Loffler


Preparovaný klavír 21. století

Jako další host festivalu přijede do Prahy americká skladatelka a multiinstrumentalistka Kelly Moran, která spolupracuje s kultovní britskou značkou Warp (Aphex Twin, Autechre). Ve středu 11. března představí vlastní skladby vycházející z techniky preparovaného klavíru. Moran v nich minimalisticky propojuje ambient/drone s klavírní hudbou. Večer v Paláci Akropolis otevře mladý talentovaný italský skladatel Ed Carlsen, jehož alba vydává kanadský label Moderna Records.

FB event

Kelly Moran

Matematickými výpočty řízená taneční performance

V úterý 10. března bude divadlo X10 hostit divadelní část festivalu. Imerzivní pohybově-zvuková performance Labrys zde představí tanec na hranici fyzických možností. Trajektorii pohybu lotyšských tanečníků přesně určuje zvuková kompozice experimentálního skladatele Jēkabse Nīmanise. Návštěvníci se tak spolu s performery mohou podílet na tvorbě pomyslných labyrintů.

FB event

PJ Harvey

Filmové projekce s hudební tematikou

Festival Spectaculare připravil ve spolupráci s letenským Bio Oko několik projekcí dokumentárních filmů s hudební tématikou. V pondělí 24. února je na programu snímek New Order: Decades (2018), který nabízí zcela nový pohled na příběh britské hudební legendy. O týden později, 2. března, bude uveden úspěšný dokument Anton Corbijn Inside Out (2012) vyprávějící osud fotografa, filmového režiséra a audiovizuálního umělce, který během své kariéry spolupracoval s mnoha slavnými kapelami jako Joy Division, U2, Nirvana, Metallica, Depeche Mode nebo R.E.M. V pondělí 16. března se mohou diváci těšit na projekci dokumentu PJ Harvey: A Dog Called Money (2019), ve kterém písničkářka zkoumá potenciál pop-music jako prostředníka filmové reportáže. PJ Harvey cestuje po Kosovu, Afghánistánu a dalších zemích, aby našla inspiraci pro novou desku. Doprovází ji při tom filmař a oceňovaný fotograf Seamus Murphy. Jednotné vstupné na všechny projekce je 150,- Kč.

FB events:

https://www.facebook.com/events/224605688539744/

https://www.facebook.com/events/171381854128849/

https://www.facebook.com/events/2824931267622117/

Kompletní program najdete na webových stránkách www.spectaculare.eu. Vstupenky na festival Spectaculare jsou k dostání v předprodeji GoOut.

Předprodej
Facebook
Instagram
web

foto: Brian Zajak, Foto saccenti a archiv

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016