PARTYINFO

 

RICHARD DORFMEISTER (K&D, TOSCA)

Datum konání:
07.03.2020 - sobota
Místo konání:
Praha - 2.patro
DJs:
Richard Dorfmeister (K&D, Tosca), Lumiere
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: předprodej: GoOut.net (pouze 300 vstupenek)

 
 
Richard Dorfmeister se po čtyřech letech vrací do Prahy

Kdykoliv se za mixážním pultem mihne silueta vídeňského producenta Richarda Dorfmeistera, můžete si být jisti, že uslyšíte set, kterým vás provede nemalou částí historií taneční hudby. A to vše s takovým zaujetím, že budete až překvapeni, jak to v jeho společnosti rychle uteklo. Přesně tak tomu bylo téměř před čtyřmi lety, kdy vystoupil ve vyprodané Klubovně 2. patro poprvé. Na místo činu se Richard vrátí 7. března s příslibem dalšího velmi speciálního hudebního příběhu. Kapacita pro toto exkluzivní vystoupení je pouze 300 osob.

 

Společné dvě hudební dekády s Peterem Kruderem odstartovalo v roce 1993 EP "G-Stoned", obsahující také skladbu "High Noon", ve které si oba producenti pohrávali s jemností breaků a basů a chytlavou downtempo náladou. Po DJ-Kicks pro !K7 Records následovalo v roce 1996 "The K & D Sessions", jedno z nejzásadnějších elektronických alb 90. let, jehož vysoké prodeje byly zajímavým protipólem všem popovým trhákům, které v té době vévodily hitparádám. Jejich cestu nikdy nezkřížily velké labely, naopak dále budovali své vydavatelství G-Stone Recordings, které je jen o rok mladší než duo samotné.



Tosca

Druhý stěžejní hudební projekt založil Richard s Rupertem Huberem, a vedle uskupení Kruder & Dorfmeister fungoval po několik let skoro paralelně. Styčným bodem byl label G-Stone Recordings a samozřejmě fanouškové, kteří měli v oblibě oba projekty. Od alb "Opera", "Suzuki" a "Dehli9", které patří do zlatého donwtempo fondu, se později přesunuli více do ambientu a k živým nástrojům, které daly melancholickým skladbám ještě větší naléhavost.




Oba projekty jsou nyní opět aktivní a ten několikaletý čas zrání, než se opět dostaly na pódia v live setech nebo v koncertním podání, jejich hudbě rozhodně prospěl. To však neznamená, že by jejich členové zaháleli. Naopak. Právě Richard Dorfmeister patří mezi ty nejaktivnější a slyšet jeho téměř třicetiletou hudební zkušenost v podobě dýdžejského setu je vždy skvělý zážitek.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016