PARTYINFO

 

Datum konání:
- čtvrtek
 
 
EXIT Festival se bude konat až v roce 2021

Velkolepé oslavy 20. ročníku jednoho z největších evropských festivalů se odkládají. Původní červencový termín organizátoři Exit Festivalu přesunuli na srpen poté, co je srbská premiérka na jaře vyzvala, aby letošní ročník nerušili, ale posunuli jej na srpen. Poslední týdny se však epidemiologická situace v Srbsku začala opět zhoršovat. Překrásná Petrovaradínská pevnost se letos příjezdu desítek tisíc hudebních fanoušků nakonec nedočká.

 

Na konci jara byla ve vzduchu cítit naděje. Jinak velmi opatrní srbští epidemiologičtí experti předpovídali na červen již nulové nové případy nákazy koronvirem a Srbsko se spolu s dalšími evropskými státy radovalo z prudkého poklesu nakažených, začalo postupně rušit omezení a otevřelo své hranice. Situace se však začala v posledních týdnech měnit. Organizátoři EXIT Festivalu nejprve reagovali drastickým snížením kapacity návštěvníků, aby zajistili bezpečnost a zdraví všech fanoušků, umělců i celého organizátorského týmu. Dny plynuly a křivka nakažených neklesla. Organizátoři tak byli nuceni nyní ohlásit, že se srpnová oslava 20. ročníku festivalu v srbském Novi Sadu letos neuskuteční.

Během příštího týdne by měl být zveřejněn termín konání pro rok 2021, informace ohledně programu i možnost vrácení vstupenky či převedení na příští ročník.

https://www.exitfest.org/

 
EXIT Festival letos bude
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016