PARTYINFO

 

DJ HYPE (UK) & DILLINJA (UK)

Datum konání:
13.04.2024 - sobota
Místo konání:
Praha - Storm
DJs:
DJ Hype (UK), Dillinja (UK), Akira, Katcha, Rich, Sayuz, Bifidus Aktif, Upfockerz, Eska, Ja-Ne, Sublime
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: předprodej: http://storm-club.cz

 
 
V klubu Storm vystoupí legendární DJ Hype a Dillinja

Když se řekne "počátky Drum and Bass", většina z vás si vybaví devadesátá léta ve Velké Británii a jména jako Goldie, Doc Scott, Roni Size, Blu Mar Ten, DJ Hype nebo Dillinja. Právě poslední dva jmenovaní vystoupí v sobotu 13. dubna v pražském Storm Clubu. O support se postarají veteráni české DNB scény jako Akira, Katcha nebo Bifidus Aktif.

 

DJ Hype, vlastním jménem Kevin Ford (nar. 1968) je jméno, které pravděpodobně není potřeba moc posluchačům představovat - jedná se totiž o ikonu, která na hudební scéně působí už od roku 1989, kdy vyhrál britský DJ DMC šampionát a následně reprezentoval Velkou Británii na evropském mistrovství. Začátky jeho vlastní produkce jsou spojovány se jmény PJ a Smiley (později známí jako Shut up and Dance), v roce 1989 pak spolupracoval s The Scientist na tracku "The Bee", který se stal jedním z prvních jungle tracků, které prorazily do širšího povědomí. V té době už měl také svoji vlastní show na londýnském pirátském radiu Fantasy FM.

DJ Hype


Stojí také za vznikem dvou zásadních hudebních labelů, které určovaly směr DNB na dlouhé roky, totiž Ganja Records (1993) a Tru Playaz (později pouze Playaz, 1997). Tyto značky daly postupem let vzniknout kultovním skladbám, jako například "Mr. Happy", "Machete", "Therapy", "Original Ninja" a vydávali na nich dnes světoznámí producenti jako DJ Hazard, Original Sin, Sub Zero, Prolix nebo například Netsky. 


Sám DJ Hype má na svědomí také řadu vlastních singlú a EPs, které zpočátku vycházely na labelu Suburban Base, poté se se svojí tvorbou přirozeně přesunul pod vlastní značku Ganja Records. Mimo to nahrál také řadu kompilací a mixů, které byly ve své době velmi oblíbené, mezi nimi například legendární "Dubplate Killaz", "FabricLive.03" nebo "Drum and Bass Arena Presents: DJ Hype".
DJ Hype je mimo jiné také znám pro své nekompromisní DJské sety, zaměřené převážně na tu nejlepší jump-up music za použití gramofonů, přičemž se neštítí ani velice kvalitního scratchingu.


Druhou legendární postavou, která se ve Storm Clubu představí vůbec poprvé, je Karl Nicholas Francis aka Dillinja. Ten se tvorbě hudby věnuje od roku 1991 a za tu dobu byl znám pod hned několika jmény jako například Suburban Knight, Cybotron, Trinity, Capone, Basic Influence a The Specialist. Za svoji producentskou dráhu vydal přes 40 singlů a EPs a hned 3 dlouhohrající alba, z nichž dvě ve spolupráci s další legendou žánru, producentem Lemon D.

 


Právě s Lemon D také Dillinja založil dvě zásadní značky, které ho jeho tvorbou provází dodnes, tou první je Valve Recordings, pojmenovaný podle klíčové součástky používané v zesilovačích, které používaly reggae soundsystemy. Valve Recordings patřilo mezi první hudební vydavatelství, která vydávala DNB a objevila se na něm jména jako Friction, DH Fresh nebo Break. Tou druhou značkou je pak Valve Soundsystem, který je považován za nejhlasitější DNB soundsystem na celém světě a vznikl, protože Dillinjovi se nelíbilo hrát na "průměrné" soundystemy, které tou dobou byly k nalezení ve klubech po celé Anglii. S tímto soundsystemem se následně poprvé představil v rámci rezidence v londýnském klubu Fabric a posléze s ním procestoval celý svět.


O support se postarají neméně formativní jména české scény - za mixem se na celkem dvou scénách objeví Bass Don Akira, legendární Katcha, matadoři Rich a Sayuz, nejmilejší Bifidus Aktif, oblíbená trojice Upfockerz, pořadatel Zlomené Scény Eska, stálice Ja-Ne a Sublime.

Chcete-li zažít pravou esenci Jungle a DNB music v tom nejryzejším podání, přesně toto je večírek pro vás!

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016