RECENZE

 

Hudební recenze: Hu&Boss - Metro EP

Backstage records je slovenský hudební label, jehož začátky sahají do roku 2002, takže žádný mláďátko. Za jeho vznikem i fungováním stojí dj a producent s poněkud strohým nickem Hu. O hudbě, kterou zde vydává, se jako o strohé však mluvit nedá. Přestože jde většinou o techno, je plné zajímavých zvuků, latentních melodií s dynamickýma bassovýma linkama. Jednodušše řečeno… skvělý věci na parket.

 

V červnu letošního roku zde vycházá EP s názvem Metro, které obsahuje dva bezejmenné tracky. Jeden od domovského Hu a druhý spáchaný kolegáčkem Bossem. Obě skladby jsou de facto techno, i když já bych to řadila spíš do tech-house. Rovné beaty s výraznou basovou linkou, křišťálově čistými zvuky, přehlednou aranží a nekompromisní dynamikou…to jsou společní jmenovatelé pro oba tracky. Ten Bossův je lehce technoidnější, možná hypnotičtější. Hu zde sází víc na odlehčenou náladu, sférické zvuky a celkově je to větší veselice.

At' už si oblíbíte víc jeden či druhý track, s jistotou můžu říct, že oba mají své kvality a sílu. Tu nejlíp prověříte v klubu nebo na párty s hodně hlasitým a dobrým zvukem. Vřele tohle EP doporučuju, zvláště pak techno a tech-house djům.

Zakoupit Metro EP můžete tady:

www.junodownload.com/products/metro-ep/1974644-02

www.beatport.com/label/backstage/3552

Facebook profil labelu:

www.facebook.com/backstagesk

 

nika77

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016