RECENZE

 

Filmová recenze: Prci, prci, prcičky - Svatba

"PRCI" = 1. Jak se zbavit panictví ještě před maturitou; 2. Jak vybrat tu správnou přítelkyni aneb česká studentská sexbomba Petra versus bláznivá, přesto roztomilá, zrzavá flétnistka Michelle. "PRCIČKY" = Jak požádat svou milou o ruku a jak přežít nástrahy předsvatebních organizací i svatebního veselí. Stifler vrací úd(er).

 

"PRCI" = 1. Jak se zbavit panictví ještě před maturitou; 2. Jak vybrat tu správnou přítelkyni aneb česká studentská sexbomba Petra versus bláznivá, přesto roztomilá, zrzavá flétnistka Michelle. "PRCIČKY" = Jak požádat svou milou o ruku a jak přežít nástrahy předsvatebních organizací i svatebního veselí. Stifler vrací úd(er).


Michelle: "Stifler dal růži holce a myslel to vážně! To je jako pozorovat opice, které se učí používat nástroje."


Jak sladké jsou vzpomínky na první milování. Většina z nás už pak tu holku nebo kluka raději víckrát neviděla. Ne tak šťastný Jim. Když mu to nevyšlo se vtělením americké sexbomby, českou studentkou Petrou (díky Evě Herzigové si asi Američané myslí, že všechny holky u nás jsou dlouhonohé blondýny), "spokojil" se s obyčejnou zrzkou Michelle. To, co Jima tenkrát dostalo byly její sladké oči a odzbrojující upřímnost, se kterou mu prozradila, že jednou na hudebním táboře "si tam strčila zobcovou flétnu". Klíčová chvíle ale samozřejmě nastala až po jejím: "Tak kdy už mě konečně ošukáš?"

Dnes jsou Jim i Michelle téměř dospělí a Jim ji žádá o ruku. Neobejde se to samozřejmě bez trapasů. Jakkoli vypadají následky strašně, je orální sex uprostřed luxusní restaurace docela fajn nápad, nemyslíte? Michelle přijímá a na Jimovi teď je, aby její rodiče přesvědčil, že je pro ni tím pravým. S kamarády včetně obávaného Stiflera vykřikujícího slovo FUCK s kadencí, která by překvapila i pana Kalašnikova, navštíví i gay bar. Účel? Aby se Michelle cítila šťastná (skutečnost není tak košilatá, jak se po těchto slovech může zdát).

Horší už to je ve chvíli, kdy má Jim naplánovanou tajnou večeři s rodiči snoubenky a na stejném místě se už rozjíždějí menší orgie vydávané za loučení se svobodou. Zmatky, které vzápětí nastanou jsou nejzábavnějšímy chvílemi celého filmu a na paty jim šlape jen Stifferův taneční souboj s místním fešákem. Stifler samozřejmě vyhraje a fešáka okouzlí. Divné? Divného je toho víc. Debil Stifler se vydává za intelektuála, intelektuál Finch za debila, Jim si pořizuje speciální sestřih a jeho babička je po dlouhých letech zase šťastná.

Ostatně Stifler je parádní kretén a všechny ty maléry, co mu scénárista přichystal, mu jen a jen patří. Na Jima se trapasy opět lepí jako fanynky na Mellowa a Michelle je pořád stejně blbá teenagerka k pomilování. Co teprve její nádherná sestra Cadence! Důležité je také zmínit názorné předvedení významu slova motherfucker a grandmotherfucker nebo Stiflerovo moudro: "Pussy´s  like a pussy."

Fekálnímu humoru se sice nevyhnete, ale i tak jsou Prcičky pořád o stupínek výš než jejich často zoufalí napodobitelé. Určitě se nestane, že by vám třetí Prcičky po shlédnutí nedaly spát. Pokud ale akceptujete několik mravokárných scén, které do filmů tohoto typu určitě nepatří a scénáristé je tam stejně cpou v neúspěšné snaze dodat prostoduché zábavě hlubšího významu, můžete se docela hezky bavit. I když je to blbost.

Radim Bartík

HODNOCENÍ: 60%

Prci, prci, prcičky - svatba
American Wedding
USA 2003
režie: Jesse Dylan
hrají: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Sean William Scott
www.americanpiemovie.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016