ROZHOVOR

 

Matyáš Ožana: "Můj vysněný line-up Beats for Love by byl vcelku drahý..."

Už 1. července to všechno vypukne a během čtyř dnů se v Ostravě 400 DJs postaví na značky, aby ze sebe vydali to nejlepší a uspokojili tanečníky před sebou... Ano, přípravy na Beats for Love 2022 jsou v plném proudu a marketingový ředitel Matyáš Ožana podle svých slov neví, kam dřív skočit. Přesto si udělal čas na krátký rozhovor a tak už víme, jak by vypadal jeho vysněný line-up, jak on sám fungoval za covidu, s kým to měli při domlouvání bookingů nejsložitější, i zda cílí na domácí party people, či se ohlíží i po těch zahraničních. Více už v interview, které by vás mělo na ono čtyřdenní taneční šílenství patřičně naladit!      

 

Matyáši, na začátek by mě zajímalo, jak jsi prožil covidové období a jak se ti právě teď, necelý týden před festivalem, daří?

Covidové období bylo v něčem náročné, hlavně co se pracovních věcí týče, a v něčem skvělé, to bych se zase bavil o volnočasových věcech. :) Aktuálně se daří skvěle, jako každý rok před velkým festivalem nevím, kam dříve skočit. :)

Matyas Ozana

Co pro váš festival znamenaly 2 roky Covidu? V jaké atmosféře například probíhala příprava na letošní a minulé covidové ročníky? Přece jen téměř každý týden vše přeorganizovávat dle aktuálního nařízení vlády asi nebylo to, co si pořadatel takového festivalu může přát...

Znamenaly boj a spoustu "zbytečné" práce. Bojovali jsme, ať celé toto období přečkáme a hodněkrát pracovali na zbytečných věcech, protože nařízení a opatření se překotně měnila na jednu i druhou stranu. Nejvíce to bylo znát na psychické zátěži týmu, protože zažil spoustu situací, kdy něco plánoval bez toho, aby věděl, že to má smysl a uskuteční se to.

Konečně lze festival uskutečnit v jeho plné verzi a vystoupí na něm více než 400 interpretů. Koho bylo nejtěžší zabookovat a kteří interpreti měli nejzvláštnější požadavky?

Co se týče zvláštních požadavků, tak se letos spousta interpretů, respektive jejich managementů, uklidnila. Toto bylo samozřejmě příjemné zjištění a nejzvláštnější požadavky letos nějak moc nebyly. Možná nás spíše překvapilo, že například Alan Walker dorazí se svým týmem a přítelkyní už o den dříve, což bereme jako pozitivní signál, že se mu u nás minule líbilo a rád by si užil festival i mimo DJ pult. Mezi nejsložitější bookingy určitě patřil Armin van Buuren.

Beats for Love

Beats for Love má tu výhodu, že tu jsou začátkem července vždy 2 dny volna a tak není problém natáhnout festival i na ostatní dny, než je klasický pátek a sobota. Lze tuto výhodu zužitkovat i při bookingu? Jsou interpreti v tyto, z pohledu konání hudebních akcí, netradiční dny snadněji k mání?

Je to výhoda jak pro návštěvníky od nás a Slovenska, protože jsou svátky jak u nás, tak i na Slovensku, a zároveň je to i mírná výhoda v rámci bookingu. Ale stává se, že velké akce ve světě i tak bývají ve stejném termínu, protože jsou také vícedenní, takže se to nepodaří vždy.

Jak by vypadal tvůj vysněný line-up?

Byl by vcelku drahý. :) Nechyběl by Carl Cox, Fatboy Slim, Mark Knight, David Penn, Kölsch, Pendulum live, High Contrast live nebo Armin van Buuren, kterého máme letos. Ale 400 jmen už právě teď nemám čas psát. :)

Beats for Love

Mohou se návštěvníci festivalu těšit i na nějaký nehudební program a aktivity?

Ano, mohou. Doprovodný program bude opět bohatý a nebudou chybět workshopy či beauty zóny. Návštěvníci si tak mohou zkusit americký fotbal, zacvičit jógu nebo nechat se upravit v kempu před tím, než vyrazí na festival.

V necovidových letech měl festival velkou návštěvnost a předpokládam, že letos tomu nebude jinak. Je dle tebe z technického hlediska možnost v tomto ohledu festival ještě někam posunout? Do Ostravy se díky její poloze sjíždí kromě fanoušků od nás také návštěvníci z Polska a Slovenska. Děláte promo na festival i v těchto zemích? Hodláte případně do budoucna oslovit i publikum na západ od našich hranic, nebo chcete festival uchovat převážně česko-slovensko-polský?

Ano, promujeme festival i v zahraničí a to každý rok čím dál více. A vyplácí se to, protože jezdí čím dál více zahraničních návštěvníků. Letos se k nám chystají i lidé z Brazílie nebo Austrálie, což je naprosto skvělé. Festival má kam růst a to nejen složením návštěvníků, ale i areálem, takže cíle jsou každý rok vysoké. :)

Beats for Love

Na závěr bych ti chtěl poděkovat za tvůj čas a přeji vám, ať vše na festivalu klapne dle vašich představ. Máš ty něco, co bys chtěl lidem vzkázat?

Díky moc za příjemný rozhovor a budu se těšit na tebe, všechny interprety a kolegy i všechny návštěvníky v Dolních Vítkovicích. 1. - 4. července to tak konečně po dlouhé době pořádně rozjedeme a já se nemůžu dočkat, až opět uvidím tento industriální areál kompletně narvaný!

 

Ptal se stereoman v červnu 2022.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016